Recepten Recepten

Zomerse Kruidenbaguette

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Deeg 3000 g Bloem
51 g Zout
60 g Gist
90 g NORDIX
60 g AMORE MELANGE
1860 g Water
15 g Provençaalse kruiden
Vulling & Afwerking Philadelphia kaas
Zongedroogde tomaten
Decoratie 200 g Gemalen kaas
200 g MAIS DECOR
10 g Gedroogde peterselie
100 g SESAMZAAD

Bereiding

Deeg

Kneed van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg.

Deegtemperatuur: 23 °C

Afwegen op 300 g en lichtjes langmaken.

Rusttijd: 15 min

Verwerking

De deegstukjes uitrollen op stand 5 van de uitroltafel. Met behulp van een spuitzak de Philadelphia kaas aanbrengen tot op 2 cm langs beide kanten. Het deegstukje dichtplooien, lichtjes langsteken, bevochtigen en door de decoratie rollen. Op bakplaten of tapijten schikken. Narijs: 55 min Met behulp van een schaar insnijden zoals een takkebrood. Vervolgens om de beurt links en rechts wegleggen.

Voor précuit

Gedurende ± 16 min bakken op 210 °C met stoom. Nadien de broodjes op kleur bijbakken met lichte stoom.

Voor volledig gebakken

Bak gedurende 22 min af op 225 °C met stoom. Na het bakken eventueel decoreren met stukjes zongedroogde tomaten.

Zomerse Kruidenbaguette