Roulette framboos-pistache
Roulette framboos-pistache
Inspiratie | oktober
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Chocoladecake | 1000 | g | DOUBLE CHOC CAKE |
200 | g | eieren | |
200 | g | water | |
Chocoladeganache met framboos | 370 | g | donkere chocolade |
250 | g | FRUITFUL FRAMBOOS | |
50 | g | glucose | |
70 | g | boter | |
snuifje | fleur de sel | ||
Croutedeeg met pistaches | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
100 | g | eieren | |
50 | g | water (koud) | |
17 | g | geroosterde pistaches, gehakt (1,5%) | |
Pistachemousse | 100 | g | pistachepasta |
200 | g | AE NEUTRAAL | |
250 | g | witte chocolade | |
500 | g | melk | |
1000 | g | room |
Bereiding
Chocoladecake
Alle ingrediënten mengen in 1ste versnelling tot een gladde en homogene massa (± 5 minuten).
Een kader 30x40 cm vullen met het beslag (2100 g) zodat de cake na het bakken ± 4 cm hoog is.
Chocoladeganache met framboos
De FRUITFUL FRAMBOOS verwarmen met de glucose tot ± 80 °C.
Vervolgens de chocolade (callets) toevoegen en mixen.
Bij een temperatuur van 40 °C de boter toevoegen en mixen tot een blinkende homogene massa.
Om de smaak te versterken een snuifje fleur de sel toevoegen.
Croutedeeg met pistaches
Alle ingrediënten kneden tot een glad homogeen deeg.
Pistachemousse
De pistachepasta, het AE NEUTRAAL poeder en de witte chocolade samen afwegen.
De melk verwarmen tot 60°C en hiermee vermengen.
Op een temperatuur van ± 30°C de voor 2/3de opgeklopte slagroom ondermengen.
Opbouw
Uit de gebakken en diepgevroren chocoladecake cirkels uitsteken van 5,5 cm Ø en deze in de hoogte doormidden snijden (2 cirkels van 5,5 cm Ø en 2 cm hoog).
In het midden een cirkel van 2 cm Ø uitsteken.
De uitgestoken cirkels opvullen met pistachemousse (± 10 g) en even laten opstijven in de koelkast.
Het croutedeeg met pistaches uitrollen op stand 2,5 van de uitroltafel.
Met een deegroller kleine putjes aanbrengen, cirkels van ± 6,5 cm uitsteken en afbakken.
Na het afbakken tegen beide zijden van het cakegebakje kleven.
Met een gekartelde spuitmond van 14 mm Ø chocoladeganache met framboos spuiten.
Decoreren naar wens.