Brood met rode biet
Brood met rode biet
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Receptuur 1 poolish | 400 | g | AMORE MELANGE |
400 | g | Water | |
Receptuur 2 deeg | 3600 | g | Bloem |
2500 | g | Verse rode biet (geraspt) | |
1200 | g | Water | |
80 | g | Zout | |
54 | g | Gist | |
800 | g | Poolish (receptuur 1) | |
Vulling | 1200 | g | Oude kaas (blokjes) |
Bereiding
Receptuur 1 poolish
AMORE MELANGE mengen met het water tot een glad mengsel (±3 minuten).
Dit mengsel in een afgedekte kom op kamertemperatuur laten fermenteren gedurende minimaal 8 tot maximaal 24 uur.
Receptuur 2 deeg
De kneding starten met ± 900 g water, vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden tot een homogeen deeg.
Na de kneding de vulling ondermengen.
Deegtemperatuur: 25 °C.
Rusttijd: in een plastic bak gedurende 120 minuten, na 60 minuten een doorslag geven.
Werkwijze
Deegstukken afwegen van 450 g.
Bolrijs: 40 minuten.
Vormgeving: broden opbollen en op platen schikken (eventueel bekleed met bakpapier).
Narijs: 75 minuten.
De broden lichtjes bestuiven met roggebloem.
Bakken met weinig stoom op 225 °C gedurende 35 minuten.
Uitkomst: 21 broden.