Recepten Recepten

Red Fruit Frangipane

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Croutedeeg 1000 g CROUTEXPRESS
50 g Water (koud)
100 g Eieren
Frangipane 1000 g FRANMIX
400 g Ei
100 g Melk
500 g Boter
250 g AMANDELPAN
Frambozencrémeux 550 g Frambozenpuree
35 g Suiker
150 g Eieren
100 g Eidooier
150 g Boter
100 g ALASKA EXPRESS NEUTRAAL
Gele room o.b.v. RAP E 1000 g Water
400 g RAP E
Aardbeiencrème Diplomate 300 g Gele room o.b.v. RAP E
400 g Aardbeienpuree
150 g ALASKA EXPRESS AARDBEI
1000 g Slagroom
Aardbeienspiegel 700 g PALETTA SPRAY AARDBEI
300 g ALDIA NEUTRALE SPIEGEL
200 g ALASKA EXPRESS NEUTRAAL

Bereiding

Croutedeeg

  • Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg.

Frangipane

  • De boter op kamertemperatuur brengen (smeuïg maken).
  • Alle ingrediënten in 1ste of 2de versnelling goed mengen met behulp van een vlindergarde, tot een smeuïge, homogene massa (echter niet te luchtig: 950 g/l).

Frambozencrémeux

  • De Frambozenpuree een 10 tal minuten inkoken tot er ongeveer 400 g frambozenpuree overblijft. De eieren mengen met de suiker en de eidooiers licht opkloppen en bij de frambozenpuree voegen, afwerken zoals een banketbakkerspudding. De AE NEUTRAAL onder de warme massa mengen.
  • De koude boter mix je pas onder het geheel als dit minder dan 40°C is.

Geroosterde pistachestukjes

  • Rooster pistachenoten in een oven van 180°C gedurende +/- 10 minuten, als deze zijn afgekoeld, snij je deze in de kleine stukjes.

Gele room o.b.v. RAP E

  • Water en RAP'E mengen in 2de versnelling, gedurende 4 minuten tot een gladde en homogene crème. Laat minstens 10 minuten rusten alvorens te verwerken.

  • De gele room kan voor het gebruik terug opgeklopt worden.

Aardbeiencrème diplomate

  • Het AE AARDBEI poeder oplossen in de lauwe aardbeienpuree. Voeg hier de gele room o.b.v. RAP E aan toe (niet te koud).

  • Vervolgens spatel je de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder de massa.

Aardbeienspiegel

  • Laat de aardbeienpuree even inkoken. Meng en verwarm de PALETTA SPRAY AARDBEI en ALDIA NEUTRALE SPIEGEL, Voeg hier de aardbeienpuree aan toe.

  • Deze spiegel kan altijd opnieuw opgewarmd worden en is diepvriesvast.

Opbouw

  • Maak het croutedeeg o.b.v. CROUTEXPRESS, rol dit uit op stand 2,5 van de uitroltafel en fonceer hier vormen mee van 8 op 2,5 cm.
  • Spuit hier een laagje FRUITFUL FRAMBOOS in en dan het frangipanebeslag.
  • Bak af op 190°C gedurende +/- 20 minuten. 
  • Als de frambozen crémeux is afgekoeld, klop je dit even op en spuit je een bolletje crémeux op het afgekoelde frangipanegebakje.
  • Dompel de bovenkant van het frangipanegebakje en de crémeux in de geroosterde pistachestukjes.
  • Maak de aardbeien crème diplomate en spuit dit bovenop de crémeux.
  • Strijk de mousse gelijk met de rand van het frangipanegebakje en laat even opstijven.
  • Vries het geheel in en als dit bevroren is dompel je het in de verwarmde aardbeienspiegel.
  • Decoreren naar wens.
Red Fruit Frangipane