Red Fruit Frangipane
Red Fruit Frangipane
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croutedeeg | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
50 | g | Water (koud) | |
100 | g | Eieren | |
Frangipane | 1000 | g | FRANMIX |
400 | g | Ei | |
100 | g | Melk | |
500 | g | Boter | |
250 | g | AMANDELPAN | |
Frambozencrémeux | 550 | g | Frambozenpuree |
35 | g | Suiker | |
150 | g | Eieren | |
100 | g | Eidooier | |
150 | g | Boter | |
100 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
Gele room o.b.v. RAP E | 1000 | g | Water |
400 | g | RAP E | |
Aardbeiencrème Diplomate | 300 | g | Gele room o.b.v. RAP E |
400 | g | Aardbeienpuree | |
150 | g | ALASKA EXPRESS AARDBEI | |
1000 | g | Slagroom | |
Aardbeienspiegel | 700 | g | PALETTA SPRAY AARDBEI |
300 | g | ALDIA NEUTRALE SPIEGEL | |
200 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL |
Bereiding
Croutedeeg
- Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg.
Frangipane
- De boter op kamertemperatuur brengen (smeuïg maken).
- Alle ingrediënten in 1ste of 2de versnelling goed mengen met behulp van een vlindergarde, tot een smeuïge, homogene massa (echter niet te luchtig: 950 g/l).
Frambozencrémeux
- De Frambozenpuree een 10 tal minuten inkoken tot er ongeveer 400 g frambozenpuree overblijft. De eieren mengen met de suiker en de eidooiers licht opkloppen en bij de frambozenpuree voegen, afwerken zoals een banketbakkerspudding. De AE NEUTRAAL onder de warme massa mengen.
- De koude boter mix je pas onder het geheel als dit minder dan 40°C is.
Geroosterde pistachestukjes
-
Rooster pistachenoten in een oven van 180°C gedurende +/- 10 minuten, als deze zijn afgekoeld, snij je deze in de kleine stukjes.
Gele room o.b.v. RAP E
-
Water en RAP'E mengen in 2de versnelling, gedurende 4 minuten tot een gladde en homogene crème. Laat minstens 10 minuten rusten alvorens te verwerken.
-
De gele room kan voor het gebruik terug opgeklopt worden.
Aardbeiencrème diplomate
-
Het AE AARDBEI poeder oplossen in de lauwe aardbeienpuree. Voeg hier de gele room o.b.v. RAP E aan toe (niet te koud).
-
Vervolgens spatel je de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder de massa.
Aardbeienspiegel
-
Laat de aardbeienpuree even inkoken. Meng en verwarm de PALETTA SPRAY AARDBEI en ALDIA NEUTRALE SPIEGEL, Voeg hier de aardbeienpuree aan toe.
-
Deze spiegel kan altijd opnieuw opgewarmd worden en is diepvriesvast.
Opbouw
- Maak het croutedeeg o.b.v. CROUTEXPRESS, rol dit uit op stand 2,5 van de uitroltafel en fonceer hier vormen mee van 8 op 2,5 cm.
- Spuit hier een laagje FRUITFUL FRAMBOOS in en dan het frangipanebeslag.
- Bak af op 190°C gedurende +/- 20 minuten.
- Als de frambozen crémeux is afgekoeld, klop je dit even op en spuit je een bolletje crémeux op het afgekoelde frangipanegebakje.
- Dompel de bovenkant van het frangipanegebakje en de crémeux in de geroosterde pistachestukjes.
- Maak de aardbeien crème diplomate en spuit dit bovenop de crémeux.
- Strijk de mousse gelijk met de rand van het frangipanegebakje en laat even opstijven.
- Vries het geheel in en als dit bevroren is dompel je het in de verwarmde aardbeienspiegel.
- Decoreren naar wens.