Pistachecake met frambozenbavarois
Pistachecake met frambozenbavarois
Inspiratie - oktober
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Pistachecake | 1000 | g | ROMA |
500 | g | boter | |
500 | g | eieren | |
100 | g | DESSERTPASTA PISTACHE | |
Frambozenbavarois | 150-200 | g | AE FRAMBOOS |
200-250 | g | water | |
1000 | g | slagroom | |
Frambozenspiegel | 300 | g | FRUITFUL MIROIR NEUTRAAL |
700 | g | PALETTA SPRAY NEUTRAAL | |
200 | g | Diepvriespuree framboos | |
Gekleurde makarons | 1000 | g | MACARONMIX |
180 | g | water | |
20 | g | kleurstof (op waterbasis) |
Bereiding
Pistachecake
Alle ingrediënten mengen tot een glad cakebeslag.
Een kader 60/40 met hoge rand vullen met het cakebeslag.
Op het cakebeslag banden FRUITFUL FRAMBOOS aanbrengen.
Afbakken op 180 °C gedurende 35 minuten.
Frambozenbavarois
Het AE FRAMBOOS poeder oplossen in het water.
Vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom ondermengen.
Frambozenspiegel
ALDIA MIROIR NEUTRAAL, PALETTA SPRAY NEUTRAAL en de diepvriespuree framboos verwarmen tot 40 °C.
Deze spiegel kan steeds opnieuw opgewarmd worden.
Gekleurde makarons
Voor gekleurde makarons de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis).
Alle ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.
± 120 makarons van 10 g beslag spuiten op een siliconenmatje.
Dit ongeveer een uur laten drogen.
Afbakken met dampsleutel open gedurende ± 25 minuten op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven).
Opbouw
Op de afgekoelde pistache cake de frambozenbavarois aanbrengen en gladstrijken.
Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast, daarna invriezen.
De frambozenspiegel aanbrengen en verdelen in de gewenste porties.
Afwerken met gekleurde makarons, verse frambozen en geroosterde pistachenoten.