Mojito Tartelette
Mojito Tartelette
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croutedeeg | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
50 | g | water (koud) | |
100 | g | eieren | |
Mojito crème | 750 | g | FRUITFUL LEMON CREAM |
225 | g | DIP MOJITO | |
30 | g | rum 50% | |
4 | g | muntblaadjes | |
Rouladebiscuit | 1000 | g | BISCAMIX |
1000 | g | eieren | |
Trempeersiroop | 43 | g | water |
32 | g | suiker | |
20 | g | FRUITFUL LEMON CREAM | |
5 | g | rum 50% |
Bereiding
Croutedeeg
Alle ingrediënten mengen tot een glad en homogeen deeg. Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden. Het deeg uitrollen, uitsteken en afbakken op 190 °C gedurende 10 minuten.
Mojito crème
FRUITFUL LEMON CREAM met de muntblaadjes mixen met een staafmixer. DIP MOJITO verwarmen, de citroen/muntmassa toevoegen en mengen. Als laatste de rum onderroeren.
Rouladebiscuit
Alle ingrediënten opkloppen in hoge versnelling gedurende ± 8 minuten. Het beslag verdelen over 3 bakplaten 40/60 bekleed met bakpapier. Bakken op 230 °C gedurende ± 7 minuten.
Trempeer
Het water met de suiker koken. De FRUITFUL LEMON CREAM citroencrème onderroeren en vervolgens de rum toevoegen.
Opbouw
De tartelettes instrijken met DIP MOJITO. Vervolgens de Mojito crème verdelen over de tartelettes. Bedekken met een laagje rouladebiscuit en sauceren met trempeersiroop. Hierop een dun laagje DIP MOJITO gieten. Een spiraal meringue spuiten en afschroeien. Decoreren met limoen, muntblaadjes en dopjes citroencrème FRUITFUL LEMON CREAM.
Uitkomst: 50 stuks.