Moederdaghart met matcha, framboos en aardbei
Moederdaghart met matcha, framboos en aardbei
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Biscuitgebak met matcha | 1000 | g | Biscamix |
1000 | g | Eieren | |
60 | g | Matcha (groene thee poeder) | |
Frambozen-aardbei bavarois | 120 | g | Alaska Express Framboos |
80 | g | Alaska Express Aardbei | |
250 | g | Water | |
1000 | g | Slagroom (voor 3/4de opgeklopt) | |
Bretonse zandkoekjes met kanomix | 2000 | g | Kanomix |
750 | g | Boter | |
100 | g | Eieren | |
50 | g | Water | |
80 | g | Citroenzeste | |
10 | g | Zout |
Bereiding
Biscuitgebak met matcha
Mix alle ingrediënten voor 8 minuten op een hoge snelheid. Verdeel het deeg egaal over 3 bakplaten (40/60) bekleed met vetvrij papier. Bak ongeveer 7 minuten op 230 graden.
Frambozen-aardbei bavarois
Los de Alaska Express Framboos en Alaska Express aardbei op in water en meng er dan de slagroom onder.
Bretonse zandkoekjes met kanomix
Meng alle grondstoffen tot een homogene massa. Zo koud mogelijk verwerken. Rol het deeg uit tot 3,5 mm dik in een vorm naar keuze. Bak het deeg in ringen en verwijder de vorm na het bakken.
Structuur
Neem een siliconen hartvorm van SILKOMART en vul deze voor de helft met de bavarois. Doe er wat bevroren frambozen in. Leg er een laagje biscuit op en vul het met de bavarois. Doe er opnieuw wat bevroren frambozen in en eindig met een laagje biscuit zodat de vorm mooi gevuld is. Vries de bavarois in. Verwijder de vorm wanneer de bavarois bevroren is en bestrijk hem met FARCITURA PLUS RASPBERRY. Plaats de taart op een hartvormige bodem van Bretonse zandkoek bedekt met pistachekruimels. Werk af zoals je wenst.