Moderne Sacherbiscuit
Moderne Sacherbiscuit
Staycation - OOSTENRIJK
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Sacherbiscuit | 3000 | g | SACHER SPEZIAL MIX |
1500 | g | eieren | |
240 | g | water | |
Grand Marnier siroop | 1000 | g | siroop 50/50 |
50 | g | Grand Marnier | |
Chocoladebavarois | 400 | g | ALASKA ROYAL CHOCOLADE |
500 | g | water (30°C) | |
400 | g | gesmolten chocolade 811 | |
1000 | g | slagroom 3/de opgeklopt | |
Cremeux appelsien-passie | 500 | g | diepvriespuree passievrucht |
150 | g | eieren | |
100 | g | eierdooiers | |
120 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
150 | g | boter | |
20 | g | zuivere alcohol (96°) | |
500 | g | ALDIA ORANGE CREAM |
Bereiding
Sacherbiscuit
Alle grondstoffen samen opkloppen in hoge versnelling gedurende 5 à 8 minuten. Vervolgens 1150 g beslag op een met bakpapier beklede bakplaat (40x60) verdelen. Afbakken op 190 °C gedurende 15 minuten.
Grand Marnier siroopDe siroop met de Grand Marnier lichtjes laten koken en afkoelen.
Chocoladebavarois
De ALASKA ROYAL CHOCOLADE, het water en de gesmolten chocolade onder elkaar mengen. Als laatste de voor 3/4de opgeklopte room toevoegen.
Cremeux appelsien-passievrucht
De diepvriespuree passievrucht aan de kook brengen, mengen met de eieren en de eierdooiers en afroeren als banketbakkersroom. Vervolgens het ALASKA EXPRESS NEUTRAAL poeder ondermengen.
Laten afkoelen tot ± 40 °C en de boter en alcohol ondermengen. Mooi glad mixen. Op het laatste de ALDIA ORANGE CREAM toevoegen en mengen.
Opbouw
Een plak sacherbiscuit rijkelijk sauceren met de Grand Marnier siroop.
Vervolgens de chocoladebavarois aanbrengen en bestrooien met krokante chocoladeparels (Crispearls).
Hierop een tweede plak sacherbiscuit plaatsen en rijkelijk sauceren met de Grand Marnier siroop. De cremeux aanbrengen en mooi egaal uitstrijken. Invriezen. Afwerken met kumquats, passievrucht, chocoladeparels en een decor van makarons.