Met de Franse slag
Met de Franse slag
Staycation - BELGIË
Recept
Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|
5000 | g | bloem |
75 | g | gist |
85 | g | zout |
500 | g | AMORE MELANGE |
50 | g | AROMALT EXTRA |
3500-3750 | g | water |
Bereiding
Kneding: de kneding starten met ongeveer 65 % van het water. Vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en verder afkneden tot een soepel en glad deeg.
Deegtemperatuur: 23 °C.
Rusttijd: 30 minuten.
Afwegen: 350 g en kort licht aanpunten (niet ontgassen).
Rusttijd: 40 minuten.
Vormgeving: de deegstukjes lang maken tot een lengte van ongeveer 50 cm, niet ontgassen. Tussen deegkleedjes leggen met slot naar boven en laten narijzen onder plastic.
Narijs: 75 minuten.
De stokbroden op tapijten of platen schikken. Lichtjes met roggebloem bestuiven en hierop het sjabloon aanbrengen met ARABESQUE COCOA. De stokbroden 5 maal insnijden.
Bakken: op 240 °C gedurende 20 minuten met weinig stoom.