Memorable Exotique
Memorable Exotique
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Afgeslapte bakamandelspijs | 1000 | g | BAKAMANDELSPIJS |
50 | g | Eiwit | |
50 | g | Water | |
Miserable Biscuit | 1300 | g | Afgeslapte bakamandelspijs |
500 | g | Eiwit | |
100 | g | Suiker | |
150 | g | SUPER BISCA | |
Boterroom | 1000 | g | BIANKA SOFT |
1000 | g | Boter (zalvig) | |
500 | g | Gepasteuriseerde eieren | |
Zaadje van 1 vanillestok | |||
Gele room o.b.v. RAP'E | 1000 | g | Water |
400 | g | RAP'E | |
Mousselinecrème | 700 | g | Boterroom o.b.v. RAP'E |
300 | g | Gele room o.b.v. RAP'E | |
Vruchtenmengeling - Exotique | 500 | g | FRUITFUL MANGO |
500 | g | FRUITFUL ANANAS | |
100 | g | Passievruchtenpuree | |
80 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
Neutrale gelei | 1000 | g | ALDIA NEUTRALE SPIEGEL |
500 | g | PALETTA SPRAY NEUTRAAL |
Bereiding
Afgeslapte bakamandelspijs
- Meng alle grondstoffen met elkaar.
Miserable Biscuit
- Klop het eiwit en de suiker op tot een luchtige meringue.
- Spatel deze meringue onder de afgeslapte bakamandelspijs.
- Meng alles onder elkaar en spatel als laatste de gezeefde SUPER BISCA onder het beslag.
Boterroom
-
Meng de zachte boter met de BIANKA SOFT.
-
Voeg de zaadjes van de vanillestok en de gepasteuriseerde eieren geleidelijk toe en klop verder op tot een luchtige massa.
Gele room o.b.v. RAP'E
-
Meng het water en de RAP’E.
-
Klop gedurende 4 minuten in 3de versnelling op tot een gladde homogene crème.
-
Roer de crème voor gebruik kort door.
Mousselinecrème
-
Meng beide crèmes tot een gladde en homogene massa.
Vruchtenmengeling - Exotique
-
Meng FRUITFUL MANGO, FRUITFUL ANANAS en passievruchtenpuree en verwarm tot +/- 30 °C.
-
Roer de ALASKA EXPRESS NEUTRAAL erdoor en meng homogeen.
-
Doe de massa in gewenste siliconenmatten, laat 30 minuten aanharden in de koelkast en vries nadien in.
Neutrale gelei
-
Warm de PALETTA SPRAY NEUTRAAL op tot +/- 85 °C (tot het begint te geleren) en giet op de ALDIA NEUTRALE SPIEGEL.
-
Meng alles goed onder elkaar zonder luchtbellen onder de spiegel te brengen.
-
Deze gelei kan steeds opnieuw opgewarmd en gebruikt worden.
Opbouw
-
Snij het miserable biscuit in banden van 9 cm op 19 cm.
-
Leg op de helft van het aantal banden een bevroren vruchtenmengeling, spuit de randen op met de mousselinecrème en sluit de bovenkant af met een tweede band.
-
Druk goed aan en bestrooi met bloemsuiker.
-
Steek rondjes uit de bevroren vruchtenmengeling, haal ze door de neutrale gelei en leg ze op de memorable.
-
Werk af naar wens.