Mediterraanse crackers
Mediterraanse crackers
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
750 g | 25% | bloem | |
1500 g | 50% | volkorenmeel | |
100 g | 25% | PANOPLUS (MAÏS, SUNFLOWER, KORNPLUS, DARK, DOUBLE DARK) | |
150 g | 5% | MARGARINE CAKE/BRIOCHE | |
30 g | 1% | NORDIX | |
1440 g | 48% | water | |
150 g | 5% | eieren | |
51 g | 1,7% | zout | |
90 g | 3% | gist | |
Vulling | 360 g | 12% | zwarte olijven |
450 g | 15% | zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden) |
Bereiding
Kneding: van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg draaien. Bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling. Na de kneding de vulling ondermengen.
Deegtemperatuur: 25 °C.
Afwegen: 1150 g voor een bakplaat 60x40. De deegstukken lichtjes lang steken.
Rusttijd: 20 minuten.
Vormgeving: het deeg uitrollen op stand 2,5 van de uitroltafel. Een bakplaat 60x40 (met siliconenmat of bakpapier) bekleden met het deeg. Het deeg prikken en verdelen in 12 cm x 6 cm.
Eventueel bevochtigen met water en decoratie aanbrengen.
Narijs: 10 minuten.
Bakken op 190 °C, aflopend naar 160 °C, gedurende 40 minuten waarvan de laatste 5 minuten met open dampsleutel.
Uitkomst: 3 platen van 60x40.