Marmercake new style
Marmercake new style
CAKE VAN DE MAAND | november
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Marmercake | 2000 | g | MAESTRO CAKE |
1000 | g | boter of margarine | |
1000 | g | eieren | |
300 | g | gesmolten melkchocolade | |
Vulganache | 600 | g | slagroom |
550 | g | donkere chocolade | |
150 | g | glucose | |
200 | g | boter |
Bereiding
Marmercake
Alle ingrediënten (behalve de gesmolten melkchocolade) op kamertemperatuur mengen en kloppen in 1ste versnelling met de vlindergarde gedurende 4 tot 6 minuten.
Soortelijkgewicht: 850 g/l.
De gesmolten melkchocolade door 1/3de van het beslag mengen.
De vormen beurtelings vullen met beide cakebeslagen.
Oventemperatuur: 180°C (vloeroven), 165 °C (rotatieoven).
Baktijd: 45 minuten voor cake van 400 g.
Vulganache
De slagroom en de glucose samen aan de kook brengen. De gehakte chocolade in de klopper-mengelaar doen, hierop één derde van de room gieten en mengen in 1ste versnelling. De rest van de room geleidelijk toevoegen (voorkom dat de ganache warmer wordt dan 50 °C).
Wanneer de temperatuur gedaald is tot 40 °C, de boter toevoegen.
Vermijd dat de ganache opnieuw moet worden verwarmd.
Opbouw
Donkere truffelkogels vullen met de ganache en even laten opstijven in de koelkast.
Deze vervolgens met wat glucose op de afgebakken marmercake kleven en invriezen.
Afwerken met spuitchocolade en decoreren met makarons en chocolade decoratie.