Lemon Sunshine
Lemon Sunshine
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Citroen madeleine cake | 1000 | g | QUATTRO |
500 | g | boter | |
500 | g | eieren | |
2 | st. | citroenzeste | |
Vruchtenmengeling | 800 | g | FRUITFUL FOREST FRUIT |
200 | g | FRUITFUL BLACK CHERRY | |
100 | g | diepvriesframbozen | |
Citroenmousse | 400 | g | RAP |
900 | g | water | |
100 | g | citroensap (2 stuks) | |
2 | st. | citroenzeste | |
1400 | g | slagroom | |
10 | st. | gelatineblaadjes | |
Gele chocoladespiegel | 150 | g | room |
450 | g | MIROIR NEUTRAAL | |
100 | g | water | |
250 | g | witte chocolade | |
100 | g | SCHOKOBELLA WIT | |
150 | g | AE NEUTRAAL | |
gele kleurstof (o.b.v. cacaoboter) |
Bereiding
Citroen madeleinecake
De boter smelten tot ze bijna bruin is. Vervolgens alle grondstoffen kloppen in 2de versnelling gedurende 3 tot 5 minuten.
Soortelijk gewicht: 920 g/L. Het beslag verdelen over een bakplaat 60/40. Afbakken op 180 °C gedurende 15 minuten.
Vruchtenmengeling
Alle grondstoffen kort mengen tot een homogene massa.
Citroenmousse
De gelatineblaadjes weken tot ze zacht zijn. Citroenbanketbakkersroom maken o.b.v. RAP, water, citroensap en -zeste. 10 minuten laten
rusten. Vervolgens loskloppen. De gelatineblaadjes smelten en krachtig mengen onder de citroenbanketbakkersroom. De slagroom voor 3/4de opkloppen en ondermengen.
Gele chocoladespiegel
De room, MIROIR NEUTRAAL en het water mengen en verwarmen tot ± 50 °C. Dit mengsel toevoegen aan de chocolade en SCHOKOBELLA WIT. Op het laatst het AE NEUTRAAL poeder toevoegen. Kleuren naar wens.
Opbouw
Een interieur maken van de vruchtenmengeling en de madeleinecake. Vervolgens invriezen.
Een vorm voor 3/4de vullen met de citroenmousse. Hierin het bevroren interieur plaatsen en 35 minuten in de koelkast laten opstijven. Vervolgens invriezen. Ontvormen en overgieten met de gele chocoladespiegel. Afwerken met makarons, braambessen en meringue.