Le Rustique
Le Rustique
Staycation - FRANKRIJK
Recept
Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|
5000 | g | bloem |
1000 | g | BLEND-IT DARK |
200 | g | AMORE RUSTIQUE |
3500-3750 | g | water |
85 | g | zout |
150 | g | honing |
1500 | g | geroosterde hazelnoten |
3000 | g | gedroogde gehakte abrikozen |
75 | g | gist |
Bereiding
Van alle grondstoffen (met uitzondering van de noten en de vruchten) een mooi homogeen deeg kneden.
De noten en vruchten op het laatste er ondermengen.
Deegtemperatuur: 24 °C.
Wanneer het deeg afgekneed is, bewaren in een met bloem bestrooide bak gedurende 60 minuten op kamertemperatuur.
Na 60 minuten het deeg een doorslag geven zonder het te ontgassen.
Rusttijd: opnieuw 60 minuten.
Daarna het deeg uit de bak halen en op een werktafel plaatsen.
Het deeg rustig uitrekken zonder te ontgassen.
Verdelen in de gewenste vorm (broodjes, ciabatta's, pavé's,...)
Nu kan de kaas toegevoegd worden indien gewenst (bij voorkeur half harde kazen zoals
roquefort, gorgonzola, enz.).
De ciabatta's, pavés verdelen over inschiettapijten.
Narijs: 15-30 minuten.
Bakken: op 240 °C dalend naar 220 °C, met veel onderwarmte.
Baktijd: 20 - 35 minuten, afhankelijk van de grootte.