Koffiekoekenbrood met amandelspijs
Koffiekoekenbrood met amandelspijs
Inspiratie | december
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Koffiekoekenbrood | 2000 | g | bloem |
130 | g | suiker | |
34 | g | zout | |
60 | g | NORDIX | |
130 | g | gist | |
800 | g | water | |
220 | g | melk | |
185 | g | boter of margarine | |
1000 | g | SAINT-AUVENT CROISSANT (toerboter) |
Bereiding
Kneding: start de kneding bij voorkeur met 2/3de van de bloem, water en gist.
Vervolgens de resterende grondstoffen toevoegen en een soepel, homogeen deeg kneden.
Onmiddellijk na het kneden het deeg uitrollen en margarine op de helft aanbrengen. Vervolgens 3 toeren van 3 geven. Eventueel korte rusttijden geven tussen de toeren.
Deegtemperatuur: 21 °C.
Vormgeving: het deeg uitrollen op 3,5 cm en in banden van 25/15 snijden.
2 banden bevochtigen met water, hierin een hoeveelheid BAKAMANDELSPIJS vouwen in een met CARLEX gesmeerd bakblik plaatsen.
Narijs: laten rijzen in een niet te warme rijskast (<30°C) gedurende 1 uur.
Bakken: bakken op 210 °C gedurende 25 minuten, daarna nog 20 minuten op 190 °C.
Afwerking: onmiddellijk na het afbakken instrijken met suikersiroop 50/50.