Recepten Recepten

Koffie-Bosbessen Plaatcake

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Croûtedeeg 1000 g CROUTEXPRESS
100 g Heelei
50 g Water
Cakebeslag (boter) 1600 g BASIS-RÜHR
800 g Heelei
800 g Boter
60 g Oploskoffie
Cakebeslag (olie) 1600 g BASIS-RÜHR
930 g Heelei
800 g MUFFINOLIE
60 g Oploskoffie
Streusel 800 g BASIS-RÜHR
200 g Bloem
400 g Boter
70 g MOKKA ESSENCE
Diversen 1000 g FRUITFUL BOSBESSEN

Bereiding

Croûtedeeg

Meng alle grondstoffen tot een homogeen deeg. Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden.

Beslag

Meng alle ingrediënten, uitgezonderd de oploskoffie, met de vlinder gedurende 4 min op laagste snelheid. Meng de oploskoffie door het beslag. Spuit twee bakvormen van 20x60x5 cm licht in met CARLEX SPRAY en bedek met bakpapier.

Streusel

Meng de grondstoffen tot een korrelige massa.

Opbouw

Rol het croûtedeeg uit op 2,5 mm. Snijdt het deeg op grootte van de bakvorm en leg in de bakvorm. Strijk de FRUITFUL BOSBESSEN op de bodem. Verdeel het cakebeslag over de twee bakplaten en strijk glad. Bestrooi hierover de streusel (± 500 g per bakvorm) Bak op 180°C gedurende ± 50 min. Ontvorm de cake. Verdeel in de gewenste porties en bestrooi eventueel licht met bloemsuiker.

Koffie-Bosbessen Plaatcake