Koffie-Bosbessen Plaatcake
Koffie-Bosbessen Plaatcake
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croûtedeeg | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
100 | g | Heelei | |
50 | g | Water | |
Cakebeslag (boter) | 1600 | g | BASIS-RÜHR |
800 | g | Heelei | |
800 | g | Boter | |
60 | g | Oploskoffie | |
Cakebeslag (olie) | 1600 | g | BASIS-RÜHR |
930 | g | Heelei | |
800 | g | MUFFINOLIE | |
60 | g | Oploskoffie | |
Streusel | 800 | g | BASIS-RÜHR |
200 | g | Bloem | |
400 | g | Boter | |
70 | g | MOKKA ESSENCE | |
Diversen | 1000 | g | FRUITFUL BOSBESSEN |
Bereiding
Croûtedeeg
Meng alle grondstoffen tot een homogeen deeg. Dit deeg kan onmiddellijk verwerkt worden.
Beslag
Meng alle ingrediënten, uitgezonderd de oploskoffie, met de vlinder gedurende 4 min op laagste snelheid. Meng de oploskoffie door het beslag. Spuit twee bakvormen van 20x60x5 cm licht in met CARLEX SPRAY en bedek met bakpapier.
Streusel
Meng de grondstoffen tot een korrelige massa.
Opbouw
Rol het croûtedeeg uit op 2,5 mm. Snijdt het deeg op grootte van de bakvorm en leg in de bakvorm. Strijk de FRUITFUL BOSBESSEN op de bodem. Verdeel het cakebeslag over de twee bakplaten en strijk glad. Bestrooi hierover de streusel (± 500 g per bakvorm) Bak op 180°C gedurende ± 50 min. Ontvorm de cake. Verdeel in de gewenste porties en bestrooi eventueel licht met bloemsuiker.