Kerstkrans
Kerstkrans
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Amandelgenoise | 500 | g | BISCAMIX |
500 | g | Heelei | |
100 | g | AMANDELPAN | |
100 | g | Boter (gesmolten) | |
30 | g | Rozenwater | |
25 | g | Geschaafde amandelen | |
Appel-rumrozijnen | 500 | g | APPELBLOKJES |
100 | g | Rozijnen | |
30 | g | Rum | |
Vanille-rummousse | 20 | g | KOVANIL |
150 | g | Rum | |
185 | g | Water | |
300 | g | AE NEUTRAAL | |
1500 | g | Slagroom | |
Diversen | 100 | g | Witte spuitchocolade |
200 | g | Witte ganache | |
Decoraties |
Bereiding
Amandelgenoise
Klop alle grondstoffen, met uitzondering van de amandelen en de gesmolten boter, op in hoogste versnelling. Voeg de gesmolten boter straalsgewijs toe in laagste versnelling. Strijk gelijkmatig uit op een 60x40 cm bakplaat en bestrooi met geschaafde amandelen.
Bak af gedurende ± 10 min op 210 °C met wat stoom.
Appel-rumrozijnen
Meng alle grondstoffen en laat 24u weken in de koelkast. Spuit de vulling in een ronde interieurvorm en duw een op maat gesneden ring amandelgenoise op de appelvulling. Vries in.
Vanille-rummousse
Meng de KOVANIL met de AE NEUTRAAL. Meng de rum met lauw water en voeg de AE NEUTRAAL toe. Spatel de voor ¾ opgeklopte slagroom door de water-rummassa.
Opbouw
Vul de kerstkransvorm voor de helft met vanillemousse.
Duw het bevroren interieur erin en strijk verder af met de mousse.
Vries in.
Ontvorm en spuit af met witte spuitchocolade.
Werk af naar keuze.