Recepten Recepten

Kerstkrans

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Amandelgenoise 500 g BISCAMIX
500 g Heelei
100 g AMANDELPAN
100 g Boter (gesmolten)
30 g Rozenwater
25 g Geschaafde amandelen
Appel-rumrozijnen 500 g APPELBLOKJES
100 g Rozijnen
30 g Rum
Vanille-rummousse 20 g KOVANIL
150 g Rum
185 g Water
300 g AE NEUTRAAL
1500 g Slagroom
Diversen 100 g Witte spuitchocolade
200 g Witte ganache
Decoraties

Bereiding

Amandelgenoise
Klop alle grondstoffen, met uitzondering van de amandelen en de gesmolten boter, op in hoogste versnelling. Voeg de gesmolten boter straalsgewijs toe in laagste versnelling. Strijk gelijkmatig uit op een 60x40 cm bakplaat en bestrooi met geschaafde amandelen. 
Bak af gedurende ± 10 min op 210 °C met wat stoom.

Appel-rumrozijnen
Meng alle grondstoffen en laat 24u weken in de koelkast. Spuit de vulling in een ronde interieurvorm en duw een op maat gesneden ring amandelgenoise op de appelvulling. Vries in.

Vanille-rummousse
Meng de KOVANIL met de AE NEUTRAAL. Meng de rum met lauw water en voeg de AE NEUTRAAL toe. Spatel de voor ¾ opgeklopte slagroom door de water-rummassa.

Opbouw
Vul de kerstkransvorm voor de helft met vanillemousse.
Duw het bevroren interieur erin en strijk verder af met de mousse.
Vries in.
Ontvorm en spuit af met witte spuitchocolade.
Werk af naar keuze.

Kerstkrans