Karamel chocoladegebak
Karamel chocoladegebak
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Karamelcake | 15000 | g | FANTASY CARAMEL CAKE |
3750 | g | eieren | |
3750 | g | water | |
3750 | g | MUFFINOLIE* | |
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen. | |||
Crème Matadi (melkchocolade) | 200 | g | RAP E |
400 | g | water (60°C) | |
400 | g | melkchocolade | |
1000 | g | slagroom |
Bereiding
Karamelcake
Alle ingrediënten mengen in 1ste versnelling gedurende 5 minuten. Een bakplaat (hoogte 2 cm) met bakpapier bekleden en vullen met ± 1500 g cakebeslag. Het beslag egaal verdelen en bestrooien met amandelbrokjes.
Bakken op 185 °C (vloeroven) of op 160 °C (rotatieoven) gedurende 45-50 minuten met gesloten dampsleutel.
Crème Matadi (melkchocolade)
RAP E mengen met het warme water.
De melkchocolade smelten (40 °C) en ondermengen. Vervolgens de voor 2/3de opgeklopte slagroom ondermengen.
Opbouw
Een plak karamelcake in een kader 60/40 plaatsen. Hierop een laag crème Matadi spuiten en bedekken met een tweede plak karamelcake. Laten opstijven in de koelkast gedurende 2 uur. In de gewenste porties
snijden en afwerken met crème Matadi, snijdsel van het kadergebak, makarons en chocolade decoratie.