Gin-tonic taart
Gin-tonic taart
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croutedeeg | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
100 | g | Eieren | |
50 | g | Water | |
Roulade biscuit | 1000 | g | BISCAMIX |
1000 | g | Eieren | |
Tonic mousse | 400 | g | RAP |
200 | g | AE NEUTRAAL | |
1000 | g | Tonic | |
1000 | g | Slagroom | |
Slagroom van komkommer en gin | 1000 | g | Slagroom |
150 | g | Verse komkommer (geraspt) | |
20 | g | Verse munt | |
80 | g | Suiker | |
20 | g | Gin | |
Suikersiroop met gin | 1000 | g | Water |
800 | g | Suiker | |
200 | g | Gin |
Bereiding
Croutedeeg
Alle ingrediënten samen mengen tot een soepel en homogeen deeg.
Roulade biscuit
Alle ingrediënten samen opkloppen tot een soortelijk gewicht van 350 g/l (± 8 minuten in hoge versnelling).
Het beslag verdelen over bakplaten 60/40.
Bakken gedurende 7 minuten op 230 °C met een beetje stoom (gesloten dampsleutel).
Tonic mousse
De RAP en het AE NEUTRAAL poeder droog mengen en vervolgens de tonic toevoegen.
Het geheel goed mengen en als laatste de voor 2/3de opgeklopte ongezoete slagroom onderspatelen.
Slagroom van komkommer en gin
Alle ingrediënten opkloppen tot een mooie gladde spuitbare massa.
Suikersiroop met gin
De suiker en het water samen aan de kook brengen; na het koken de gin toevoegen.
Opbouw
Het croutedeeg uitrollen op stand 2,5 van de uitroltafel, een cirkel uitsteken van ± 16 cm (bodem voor het gebak) en afbakken.
Het gebak opbouwen in een ring van 16 cm diameter en ± 5 cm hoog.
Uit het rouladebiscuit een cirkel van ± 14 cm uitsteken en een band van ± 50 cm lang en 5 cm breed.
De rand van de ring volledig bekleden met de band rouladebiscuit.
Hierin de afgebakken cirkel croutedeeg plaatsen.
De ring vullen met de tonic mousse tot ± 1 cm van de rand.
Hierop de uitgestoken cirkel rouladebiscuit plaatsen.
De biscuit sauceren met de suikersiroop en gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
Invriezen en ontvormen.
Het gebak afwerken met de slagroom van komkommer en gin en makarons.
Decoreren naar wens.