Fruitige gâteau basque met hazelnoot
Fruitige gâteau basque met hazelnoot
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Gâteau basque deeg | 750 | g | SUPER BISCA |
20 | g | bakpoeder | |
100 | g | eieren | |
50 | g | eierdooiers | |
650 | g | suiker | |
10 | g | KOVANIL | |
2 | g | fleur de sel | |
375 | g | boter | |
45 | g | rum | |
45 | g | alcohol 98° | |
Fruitmengeling | 800 | g | FRUITFUL DONKERE KRIEK |
400 | g | FRUITFUL ABRIKOOS | |
Banketbakkersroom | 400 | g | RAP |
1000 | g | water (koud) | |
120 | g | NOISIKREM |
Bereiding
Gâteau basque deeg
De eieren, eierdooiers, KOVANIL, fleur de sel en suiker samen schuimig opkloppen. Vervolgens SUPER BISCA en het bakpoeder gezeefd toevoegen.
Apart de gecremeerde boter vermengen met de beide alcoholen en vervolgens aan de massa toevoegen.
Afsluiten onder folie en koel bewaren.
Fruitmengeling
Beide fruitvullingen mengen tot een homogene massa.
Banketbakkersroom
Alle ingrediënten intensief mengen tot een gladde homogene crème.
De crème kan voor het gebruik herklopt worden.
Opbouw
Het deeg uitrollen op 3 mm en vormen fonceren.
Met behulp van een spuitzak een spiraal banketbakkersroom dresseren, gevolgd door een laag fruitmengeling. Vervolgens sluiten met een tweede laag deeg.
Doreren (2x) en inkrassen met een vork.
Bakken op 160 °C gedurende 60 minuten.
Benodigdheden voor 1 taart:
Deeg: 385 g
Fruitmengeling: 200 g
Banketbakkersroom: 250 g