Friands met abrikoos
Friands met abrikoos
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croutedeeg | 1000 | g | CROUTEXPRESS |
100 | g | eieren | |
50 | g | water (koud) | |
Friands | 900 | g | AMANDELPAN |
500 | g | eiwit | |
400 | g | boter (gesmolten) | |
400 | g | MAESTRO CAKE | |
Amandelstreusel | 400 | g | BROYAGE 100% SPECIAAL |
400 | g | boter | |
800 | g | MAESTRO CAKE | |
4 | g | zout | |
1 | st | vanillestok (zaadjes) | |
Bereiding
Croutedeeg
Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg.
Friands
Het eiwit mengen onder de AMANDELPAN.
Vervolgens MAESTRO CAKE ondermengen en als laatste de gesmolten boter toevoegen.
Amandelstreusel
Alle grondstoffen samen mengen tot een brokkelig deeg. Laten opstijven in de diepvries. Daarna door een grove zift duwen.
Opbouw
Het croutedeeg uitrollen en een ring fonceren.
Op de bodem een laagje BAKCONFITUUR ABRIKOOS aanbrengen.
Hierop het friandbeslag spuiten en de amandelstreusel opstrooien.
Afbakken op 190 °C gedurende 28 minuten.
Na het afkoelen een laagje gele room aanbrengen en decoreren met verse abrikozenmakarons gevuld met BAKCONFITUUR ABRIKOOS en bloemsuiker.