Recepten Recepten

Valentijnshart met matcha, framboos en aardbei

Bereiding

 

 

 

 

 

 

 

Biscuit met Matcha (roulade)

Receptuur

  • BISCAMIX                   1000 g
  • Eieren                         1000  g
  • MATCHA (groene thee)      60g

 

Werkwijze

Alle grondstoffen opkloppen in hoge versnelling gedurende ± 8 minuten.  Het beslag verdelen over 3 bakplaten 40/60 bekleed met bakpapier.  Bakken gedurende ± 7 min à 230°C.

 

Frambozen-aardbeienbavarois

Receptuur

  • AE FRAMBOOS              120 g
  • AE AARDBEI                    80 g
  • Water                                250 g
  • Slagroom                         1000 g

 

Werkwijze

AE FRAMBOOS en AE AARDBEI oplossen in water, vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom eronder mengen.

 

Bretoens zanddeeg met Kanomix

Receptuur

  • KANOMIX        2000 g
  • Boter                 750 g
  • Eieren               100 g
  • Water                 50 g
  • Citroenrasp         80 g
  • Zout                  10 g

 

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen tot een homogene massa, liefst zo koud mogelijk verwerken.
Het deeg uitrollen op 3,5 mm. Gebruik ringetjes van 6 cm, smeer deze met CARLEX en steek hiermee cirkels uit het deeg. Bak het deeg in de ringetjes en ontvorm onmiddellijk na het afbakken.

 

Opbouw

We nemen een siliconehart vorm van SILIKOMART en vullen deze voor de heft met de bavarois. Hierin enkele diepgevroren frambozen in duwen. Hierop een schijf biscuit plaatsen en terug vullen met de bavarois. Terug enkele frambozen in duwen en afsluiten met een plakje biscuit zodat de vorm mooi gevuld is. Invriezen. Wanneer deze bervroren is ontvormen en overgieten met FARCITURA PLUS FRAMBOOS. De taart op een boden van Bretoense zanddeeg plaatsen in hartvorm. Afwerken naar keuze.

Valentijnshart met matcha, framboos en aardbei