Valentijnshart met matcha, framboos en aardbei
Valentijnshart met matcha, framboos en aardbei
Bereiding
Biscuit met Matcha (roulade)
Receptuur
- BISCAMIX 1000 g
- Eieren 1000 g
- MATCHA (groene thee) 60g
Werkwijze
Alle grondstoffen opkloppen in hoge versnelling gedurende ± 8 minuten. Het beslag verdelen over 3 bakplaten 40/60 bekleed met bakpapier. Bakken gedurende ± 7 min à 230°C.
Frambozen-aardbeienbavarois
Receptuur
- AE FRAMBOOS 120 g
- AE AARDBEI 80 g
- Water 250 g
- Slagroom 1000 g
Werkwijze
AE FRAMBOOS en AE AARDBEI oplossen in water, vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom eronder mengen.
Bretoens zanddeeg met Kanomix
Receptuur
- KANOMIX 2000 g
- Boter 750 g
- Eieren 100 g
- Water 50 g
- Citroenrasp 80 g
- Zout 10 g
Werkwijze
Alle grondstoffen mengen tot een homogene massa, liefst zo koud mogelijk verwerken.
Het deeg uitrollen op 3,5 mm. Gebruik ringetjes van 6 cm, smeer deze met CARLEX en steek hiermee cirkels uit het deeg. Bak het deeg in de ringetjes en ontvorm onmiddellijk na het afbakken.
Opbouw
We nemen een siliconehart vorm van SILIKOMART en vullen deze voor de heft met de bavarois. Hierin enkele diepgevroren frambozen in duwen. Hierop een schijf biscuit plaatsen en terug vullen met de bavarois. Terug enkele frambozen in duwen en afsluiten met een plakje biscuit zodat de vorm mooi gevuld is. Invriezen. Wanneer deze bervroren is ontvormen en overgieten met FARCITURA PLUS FRAMBOOS. De taart op een boden van Bretoense zanddeeg plaatsen in hartvorm. Afwerken naar keuze.