Recepten Recepten

Paastulband

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Gistdeeg 1000 g bloem
1000 g PANOMIX LUXE
720 g water
100 g gist
200 g MARGARINE CAKE/BRIOCHE
Vulling 500 g chocolade drops
Roommassa 415 g room
140 g suiker
70 g boter

Bereiding

Gistdeeg

Kneding: een soepel en homogeen deeg kneden; bij voorkeur een langere kneding in eerste versnelling.
Na de kneding de vulling toevoegen.
Deegtemperatuur: 25 °C.

  

Roommassa
De room samen met de suiker tot bijna aan het kookpunt brengen en nadien de in stukjes gesneden boter onderroeren. Laten afkoelen.

  

Werkwijze
Deegstukken afwegen: 900 g.
Rusttijd: 15 minuten.
Vormgeving: het deegstuk platdrukken, verdelen en opbollen. Tulbandvormen
met CARLEX SPRAY invetten. Afhankelijk van de grootte van de vormen 8 à 9 deegstukjes inleggen.

Hierover de roommassa gieten (70 g).
Narijs: 60 minuten.
Bakken: op 190 °C gedurende 35 minuten.
Eventueel afwerken met bloemsuiker en ALDIA ORANGE CREME.

Paastulband