Paashazen
Paashazen
Recept
Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|
5000 g | 50 % | PANOMIX LUXE |
5000 g | 50 % | bloem |
500 g | 5 % | gist |
4000 g | 40 % | water |
Meer informatie
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich gemakkelijk laat uitrollen.
Na een korte rust het deeg uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Met een hazensteker, paashazen uit de deegplak steken.
Eventueel armen en benen inknippen.
Gebruik krenten voor de ogen, eventueel amandelen voor de neus.
Doreren met ei.
Narijs: 45 minuten.
Oventemperatuur: 230°C.
Baktijd: 15 minuten.
Resultaat: 93 stuks.
U kunt de haas natuurlijk nog meer versieren:
Plaats een ongekookt ei op de buik en vouw de armen er omheen.
Gebruik diversen soorten zaad voor bv. de benen.