Advocaattulband
Advocaattulband
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Vanille cakebeslag | 1500 | g | ROMA CAKE |
750 | g | eieren | |
750 | g | margarine of boter | |
Chocolade cakebeslag | 700 | g | DOUBLE CHOC CAKE |
150 | g | water | |
150 | g | eieren | |
Vulling | 600 | g | advocaat 14% |
100 | g | RAP |
Bereiding
Vanille cakebeslag
Boter of margarine goed zachtmaken.
Vervolgens alle grondstoffen ± 3 min. kloppen in 2de versnelling (afhankelijk van de machine).
Chocolade cakebeslag
Alle grondstoffen samen mengen tot een glad en homogeen beslag.
Vulling
Alle ingrediënten zo kort mogelijk gladdraaien.
Opbouw
Tulbandvormen besmeren met CARLEX 900. Per vorm, 400 à 450 g
ROMA cakebeslag afvullen. Bodem en zijwanden met dit beslag bespuiten, zodat zich een holte vormt om het DOUBLE CHOC cakebeslag in aan te brengen. Vervolgens hierin een cirkel advocaat spuiten. Tot slot bovenop een dunne laag DOUBLE CHOC cakebeslag aanbrengen en verder afsluiten met
ROMA cakebeslag. Afbakken op 180°C gedurende ± 55 min.
Tulbanden laten afkoelen en in geel gekleurde SCHOKOBELLA WIT (of geel gekleurde fondant) dompelen. Dit mag wat afdruipen. Ten slotte bestrooien met chocoladebloesem.
Rendement: 7 advocaattulbanden van 18 cm Ø.