Halloweenmacaron
Halloweenmacaron
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
ORANJE MAKARONS | 1000 | g | MACARONMIX |
180 | g | water | |
20 | g | oranje kleurstof (op waterbasis) | |
Chocoladezanddeeg | 2500 | g | KANOMIX |
1650 | g | bloem | |
1500 | g | boter of margarine | |
450 | ml | eieren | |
25 | g | zout | |
200 | g | bloemsuiker | |
600 | g | CAOKREM | |
MERINGUE | 900 | g | water (60°C) |
100 | g | OVASIL | |
1000 | g | suiker | |
1000 | g | bloemsuiker |
Bereiding
Oranje makarons
Voor gekleurde macarons de hoeveelheid water verminderen met de hoeveelheid kleurstof (op waterbasis).
Ingrediënten gedurende 5 minuten mengen in tweede versnelling.
De makarons in de gewenste grootte spuiten en dit ongeveer 1 uur laten drogen.
Vervolgens afbakken gedurende ± 25 minuten op 150 °C (vloeroven) of 140 °C (rotatieoven).
Chocoladezanddeeg
Alle grondstoffen zo koud mogelijk mengen tot een homogene massa.
Meringue
OVASIL en suiker droog mengen.
Water toevoegen en opkloppen tot een stevig schuim. Als laatste de bloemsuiker onderspatelen.
Opbouw
De afgebakken makarons vullen met BAKCONFITUUR ABRIKOOS. Het chocoladezanddeeg uitrollen op 2 mm en met een uitsteker mooie vierkante plakjes uit het deeg steken en deze afbakken.
MARO MARSEPEIN 1:2 VORM nemen en hieraan cacaopoeder toevoegen. Deze mooi opwerken en 2 bolletjes rollen om de voeten te creëren. De makaron afwerken met een chocolademond, 2 ogen in meringue en 2 ronde chocoladeplakjes en 2 koffieboontjes. De afgewerkte makaron door middel van de marsepeinen voetjes op het plakje zanddeeg plaatsen.