Fantasy Lemon Cake Meringue
Fantasy Lemon Cake Meringue
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Citroencake beslag | 1000 | g | FANTASY LEMON CAKE |
350 | g | eieren | |
150 | g | gesmolten boter of MUFFINOLIE* | |
* In verband met het soortelijk gewicht, MUFFINOLIE altijd wegen. | |||
Citroencrème | 1250 | g | FRUITFUL LEMON CREAM |
1000 | g | melk | |
340 | g | MAESTRO CP | |
Meringue | 30 | g | OVASIL |
400 | g | suiker | |
200 | g | water (± 50 °C) |
Bereiding
Citroencake beslag
Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten.
Citroencrème
De melk aan de kook brengen. MAESTRO CP toevoegen en afroeren tot een gladde crème.
Laten afkoelen, de FRUITFUL LEMON CREAM toevoegen en mengen tot een gladde crème.
Meringue
OVASIL en suiker droog mengen, water toevoegen.
Het water toevoegen en op matige snelheid kloppen tot de suiker volledig gesmolten is.
Daarna verder opkloppen tot een stevig en luchtig schuim.
Opbouw
Een cakevlaaivorm vullen met het citroencake beslag.
Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven) gedurende 55 minuten.
Ontvormen en laten afkoelen.
De citroencrème aanbrengen, afwerken met de meringue en afbranden.
Eventueel afglanzen met PALETTA SPRAY NEUTRAAL .