Creamyfruity Caramel
Creamyfruity Caramel
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Frangipane | 1000 | g | FRANMIX |
400 | g | Ei | |
100 | g | Melk | |
500 | g | Boter | |
250 | g | AMANDELPAN | |
Gele room | 1000 | g | Water |
400 | g | RAP E | |
Hazelnootmousse | 200 | g | Water |
150 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
200 | g | NOISIKREM | |
200 | g | Gele room op basis van RAP E | |
1000 | g | Room | |
Hazelnootcoating | 1000 | g | NUSS-NOUGAT CREME |
100 | g | MUFFINOLIE | |
Karamel met abrikozenconfituur | 240 | g | Suiker |
150 | g | Glucose | |
350 | g | Slagroom | |
225 | g | Melk | |
360 | g | BAKCONFITUUR ABRIKOOS | |
150 | g | Boter | |
Melkchocolademousse | 350 | g | Melkchocolade |
500 | g | Melk | |
200 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
1000 | g | Slagroom | |
Hazelnoot krokantje | 350 | g | NUGOTIN |
150 | g | Melkchocolade | |
300 | g | Pâte Feuilletine |
Bereiding
Frangipane
- De boter op kamertemperatuur brengen (smeuïg maken).
- Alle ingrediënten in 1ste of 2de versnelling goed mengen met behulp van een vlindergarde, tot een smeuïge, homogene massa (echter niet te luchtig: 950 g/l).
Gele Room o.b.v. RAP E
- Water en RAP'E mengen in 2de versnelling, gedurende 4 minuten tot een gladde en homogene crème. Laat minstens 10 minuten rusten alvorens te verwerken.
- De gele room kan voor het gebruik terug opgeklopt worden.
Hazelnootmousse
- Het lauwe water mengen met de AE NEUTRAAL, voeg hier de NOISIKREM aan toe en de losgeklopte gele room.
- Spatel als laatste de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder het geheel.
Hazelnootcoating
- Het lauwe water mengen met de AE NEUTRAAL, voeg hier de NOISIKREM aan toe en de losgeklopte gele room.
- Spatel als laatste de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder het geheel.
Karamel met abrikozenconfituur
- De suiker en de glucose samen smelten en laten karameliseren.
- Deglaceren met de opgewarmde room, melk, boter en BAKCONFITUUR ABRIKOOS.
- Mix het geheel en laat dit afkoelen.
- Deze karamel kan altijd opnieuw opgewarmd worden en is diepvriesvast.
Melkchocolade mousse
-
Breng de melk aan de kook, vermeng met de gehakte chocolade en de ALASKA EXPRESS NEUTRAAL. Voeg vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom toe.
Opbouw
- Maak de interieur door eerst de frangipane af te bakken op een plaat 60x40 cm (+/- 1500 g beslag per plaat).
- Laat de frangipane afkoelen, smeer hier een dun laagje bakconfituur abrikoos over en leg een dan nog een laag frangipane boven op.
- Steek hier cirkels van uit op de gewenste grootte en gebruik dit als interieur.
- Maak eerst de gele room o.b.v. RAP E en nadien de hazelnootmousse, spuit dit in een vorm van 7 op 4 cm en plaats hier de interieur in. Laat het geheel voor 30 minuten opstijven in de koelkast en plaats hierna in de diepvries.
- Bereid de karamel met abrikozenconfituur.
- Maak de melkchocolade mousse en spuit dit een cirkelvormige siliconenvorm van 7 op 3 cm. Laat de mousse voor +/- 15 minuten gedeeltelijk opstijven in de koelkast en spuit in het midden dan de reeds afgekoelde karamel.
- Laat even verder opstijven in de koelkast en plaats dan in de diepvries.
- Rol het hazelnoot krokantje uit tussen siliconenmatten en steek uit in de gewenste vorm.
- Eens de hazelnootmousse met interieur is bevroren, dompel je dit in de verwarmde hazelnoot coating. Plaats dit geheel dan op het uitgestoken hazelnoot krokantje.
- Als de melkchocolade mousse met karamel is opgesteven en bevroren, spuit hier je melkchocolade-spuitmassa op en plaats je dit op de opgesteven hazelnoot mousse.