Recepten Recepten

Creamyfruity Caramel

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Frangipane 1000 g FRANMIX
400 g Ei
100 g Melk
500 g Boter
250 g AMANDELPAN
Gele room 1000 g Water
400 g RAP E
Hazelnootmousse 200 g Water
150 g ALASKA EXPRESS NEUTRAAL
200 g NOISIKREM
200 g Gele room op basis van RAP E
1000 g Room
Hazelnootcoating 1000 g NUSS-NOUGAT CREME
100 g MUFFINOLIE
Karamel met abrikozenconfituur 240 g Suiker
150 g Glucose
350 g Slagroom
225 g Melk
360 g BAKCONFITUUR ABRIKOOS
150 g Boter
Melkchocolademousse 350 g Melkchocolade
500 g Melk
200 g ALASKA EXPRESS NEUTRAAL
1000 g Slagroom
Hazelnoot krokantje 350 g NUGOTIN
150 g Melkchocolade
300 g Pâte Feuilletine

Bereiding

Frangipane

  • De boter op kamertemperatuur brengen (smeuïg maken).
  • Alle ingrediënten in 1ste of 2de versnelling goed mengen met behulp van een vlindergarde, tot een smeuïge, homogene massa (echter niet te luchtig: 950 g/l).

Gele Room o.b.v. RAP E

  • Water en RAP'E mengen in 2de versnelling, gedurende 4 minuten tot een gladde en homogene crème. Laat minstens 10 minuten rusten alvorens te verwerken.
  • De gele room kan voor het gebruik terug opgeklopt worden.

Hazelnootmousse

  • Het lauwe water mengen met de AE NEUTRAAL, voeg hier de NOISIKREM aan toe en de losgeklopte gele room.
  • Spatel als laatste de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder het geheel.

Hazelnootcoating

  • Het lauwe water mengen met de AE NEUTRAAL, voeg hier de NOISIKREM aan toe en de losgeklopte gele room.
  • Spatel als laatste de voor 3/4de opgeklopte slagroom onder het geheel.

Karamel met abrikozenconfituur

  • De suiker en de glucose samen smelten en laten karameliseren.
  • Deglaceren met de opgewarmde room, melk, boter en BAKCONFITUUR ABRIKOOS.
  • Mix het geheel en laat dit afkoelen.
  • Deze karamel kan altijd opnieuw opgewarmd worden en is diepvriesvast.

Melkchocolade mousse

  • Breng de melk aan de kook, vermeng met de gehakte chocolade en de ALASKA EXPRESS NEUTRAAL. Voeg vervolgens de voor 3/4de opgeklopte slagroom toe.

Opbouw

  • Maak de interieur door eerst de frangipane af te bakken op een plaat 60x40 cm (+/- 1500 g beslag per plaat).
  • Laat de frangipane afkoelen, smeer hier een dun laagje bakconfituur abrikoos over en leg een dan nog een laag frangipane boven op.
  • Steek hier cirkels van uit op de gewenste grootte en gebruik dit als interieur.
  • Maak eerst de gele room o.b.v. RAP E en nadien de hazelnootmousse, spuit dit in een vorm van 7 op 4 cm en plaats hier de interieur in. Laat het geheel voor 30 minuten opstijven in de koelkast en plaats hierna in de diepvries.
  • Bereid de karamel met abrikozenconfituur.
  • Maak de melkchocolade mousse en spuit dit een cirkelvormige siliconenvorm van 7 op 3 cm. Laat de mousse voor +/- 15 minuten gedeeltelijk opstijven in de koelkast en spuit in het midden dan de reeds afgekoelde karamel.
  • Laat even verder opstijven in de koelkast en plaats dan in de diepvries.
  • Rol het hazelnoot krokantje uit tussen siliconenmatten en steek uit in de gewenste vorm.
  • Eens de hazelnootmousse met interieur is bevroren, dompel je dit in de verwarmde hazelnoot coating. Plaats dit geheel dan op het uitgestoken hazelnoot krokantje.
  • Als de melkchocolade mousse met karamel is opgesteven en bevroren, spuit hier je melkchocolade-spuitmassa op en plaats je dit op de opgesteven hazelnoot mousse.
Creamyfruity Caramel