Creamy Fruit heart
Creamy Fruit heart
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Banketbakkersroom | 400 | g | RAP’E |
1000 | g | water | |
Luxedeeg | 2000 | g | bloem |
900 | g | water | |
160 | g | gist | |
540 | g | EXACT 27 | |
300 | g | crème fraîche d’Isigny | |
10 | g | citroenrasp | |
Streusel | 400 | g | ROMA |
100 | g | bloem | |
200 | g | boter | |
5 | g | vanille |
Bereiding
Banketbakkersroom
Alle ingrediënten intensief mengen tot een gladde en homogene crème. Indien gewenst de banketbakkersroom op smaak brengen met hazelnootpraliné, pistachepraliné, enz.
Luxedeeg
Alle ingrediënten kneden tot een glad en homogeen deeg. Deegtemperatuur: 24 °C.
Het deeg uitrollen op stand 7 van de uitroltafel. Op platen leggen en even laten koelen in de diepvries (± 10 minuten). Uitsteken in een hartvorm en op bakplaten leggen, gesmeerd met CARLEX. Narijs: ± 60 minuten.
Streusel
Alle ingrediënten mengen tot een homogene massa en door een grove zeef drukken. Vervolgens laten opstijven in de diepvries.
Opbouw
De gerezen deegstukken met behulp van een spuitzak injecteren met 30 g gele room per deeghartje. Vervolgens 50 g FRUITFUL fruitvulling naar keuze of een mengeling van verschillende FRUITFUL fruitvullingen bovenop de hartjes aanbrengen. Doreren en als laatste bestrooien met de streusel. Afbakken op 200 °C gedurende ± 12-15 min. Afwerken naar keuze met poedersuiker of met PALETTA SPRAY ABRIKOOS en READY FONDANT.