Recepten Recepten

Cream on Cake Citroen/Aardbei Basilicum

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Luxedeeg 3000 g Bloem
210 g Gist
1070 g Water
300 g Eieren
180 g Suiker
51 g Zout
600 g LUXAFRESH GOLD
450 g MARGARINE CAKE BRIOCHE
Citroen Cake 1500 g ROMA
750 g Boter
600 g Eieren
450 g ALDIA CITROENCREME
Gele Room 300 g RAP'E
750 g Water
525 g ALDIA CITROENCREME
Aardbeimousse 200 g AE AARDBEI
4 g Gedroogde basilicum
250 g Water
1000 g Slagroom
Diversen 3000 g Slagroom
ALDIA CITROENCREME

Bereiding

Luxedeeg

Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg kneden

Deegtemperatuur: 25°C

Rusttijd: 15 min.

Het deeg uitrollen op stand 2 van de uitroltafel.

In de vriezer plaatsen om mooi te kunnen versnijden.

Versnijden in banden van 9 cm. Breed en de lengte van uw stokbroodplaten.

Citroencake
Alle grondstoffen mengen in eerste versnelling gedurende 5 min.

Gele Room

De grondstoffen gedurende 4 min mengen in tweede versnelling.
10 min laten staan en gedurende 1 min doorkloppen in hoogste versnelling.

Aardbeimousse

AE AARDBEI mengen met het water en de basilicum. Vervolgens de ¾ opgeklopte slagroom onderspatelen.

Opbouw

Plaats de banden luxedeeg in de stokbroodplaten.

Narijs: 50 min.

Na het rijzen een dun streepje ALDIA CITROENCREME spuiten en vervolgens het citroencakebeslag ( 100 g beslag per band van 56 cm.) 2 cm. van de rand blijven.

Afbakken: 225°C gedurende 10-11 min.

Afwerking

Meng de gele room met de ALDIA CITROENCREME en de helft van de opgeklopte slagroom ( crème prise )

2 spuitzakken ( 1 voor de crème prise en 1 voor de mousse) voor de helft vullen en deze weer in 1 spuitzak plaatsen met een 18 mm. St. Honoré spuitmond.

Spuit hiermee golvende banen op het bootje.

Na het invriezen afspuiten met PALETTA SPRAY NEUTRAAL en versnijden in stukken van 10 cm.

Afwerken naar keuze.

Cream on Cake Citroen/Aardbei Basilicum