Cream on Cake Citroen/Aardbei Basilicum
Cream on Cake Citroen/Aardbei Basilicum
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Luxedeeg | 3000 | g | Bloem |
210 | g | Gist | |
1070 | g | Water | |
300 | g | Eieren | |
180 | g | Suiker | |
51 | g | Zout | |
600 | g | LUXAFRESH GOLD | |
450 | g | MARGARINE CAKE BRIOCHE | |
Citroen Cake | 1500 | g | ROMA |
750 | g | Boter | |
600 | g | Eieren | |
450 | g | ALDIA CITROENCREME | |
Gele Room | 300 | g | RAP'E |
750 | g | Water | |
525 | g | ALDIA CITROENCREME | |
Aardbeimousse | 200 | g | AE AARDBEI |
4 | g | Gedroogde basilicum | |
250 | g | Water | |
1000 | g | Slagroom | |
Diversen | 3000 | g | Slagroom |
ALDIA CITROENCREME |
Bereiding
Luxedeeg
Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg kneden
Deegtemperatuur: 25°C
Rusttijd: 15 min.
Het deeg uitrollen op stand 2 van de uitroltafel.
In de vriezer plaatsen om mooi te kunnen versnijden.
Versnijden in banden van 9 cm. Breed en de lengte van uw stokbroodplaten.
Citroencake
Alle grondstoffen mengen in eerste versnelling gedurende 5 min.
Gele Room
De grondstoffen gedurende 4 min mengen in tweede versnelling.
10 min laten staan en gedurende 1 min doorkloppen in hoogste versnelling.
Aardbeimousse
AE AARDBEI mengen met het water en de basilicum. Vervolgens de ¾ opgeklopte slagroom onderspatelen.
Opbouw
Plaats de banden luxedeeg in de stokbroodplaten.
Narijs: 50 min.
Na het rijzen een dun streepje ALDIA CITROENCREME spuiten en vervolgens het citroencakebeslag ( 100 g beslag per band van 56 cm.) 2 cm. van de rand blijven.
Afbakken: 225°C gedurende 10-11 min.
Afwerking
Meng de gele room met de ALDIA CITROENCREME en de helft van de opgeklopte slagroom ( crème prise )
2 spuitzakken ( 1 voor de crème prise en 1 voor de mousse) voor de helft vullen en deze weer in 1 spuitzak plaatsen met een 18 mm. St. Honoré spuitmond.
Spuit hiermee golvende banen op het bootje.
Na het invriezen afspuiten met PALETTA SPRAY NEUTRAAL en versnijden in stukken van 10 cm.
Afwerken naar keuze.