Citroen-pistache kadergebak
Citroen-pistache kadergebak
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Citroencake beslag | 1000 | g | FANTASY LEMON CAKE |
350 | g | eieren | |
150 | g | gesmolten boter of MUFFINOLIE* | |
250 | g | water | |
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen. | |||
Pistachecrème | 80 | g | dessertpasta pistach |
1000 | g | melk | |
300 | g | MAESTRO CP | |
Kruimeldeeg | 800 | g | QUATTRO, ROMA of MAESTRO CAKE |
400 | g | boter | |
400 | g | BROYAGE 100% SPECIAAL | |
50 | g | pistachenoten | |
4 | g | zout |
Bereiding
Citroencake beslag
Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten.
Pistachecrème
De melk aan de kook brengen. MAESTRO CP toevoegen en afroeren tot een gladde crème.
Laten afkoelen, de dessertpasta pistache toevoegen en mengen tot een gladde crème.
Kruimeldeeg
Alle grondstoffen samen mengen tot een brokkelig deeg.
Laten opstijven in de diepvries.
Bakken op 180 °C gedurende 18 à 20 minuten. Verkruimelen om te gebruiken als decoratie.
Opbouw
Een bakplaat 60 x 20 cm vullen met het citroencake beslag; het beslag gladstrijken.
Hierop de pistachecrème spuiten (in raster).
Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven) gedurende 55 minuten.
Na het bakken afglanzen met PALETTA SPRAY NEUTRAAL en afwerken met kruimeldeeg (400 g per plaat). Na het afkoelen decoreren met Raftisnow.
Uitkomst: 45 stuks (3,8 x 9 cm).