Chocolade-peren gebak
Chocolade-peren gebak
CAKE VAN DE MAAND | december
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Chocoladecake | 1000 | g | MAESTRO CAKE |
500 | g | boter | |
500 | g | eieren | |
100 | g | bakvaste druppels | |
Chocoladebavarois | 700 | g | donkere chocolade |
1000 | g | melk | |
180 | g | NOISIKREM | |
400 | g | AE NEUTRAAL | |
2000 | g | slagroom |
Bereiding
Chocoladecake
Boter of margarine goed zacht maken. Vervolgens alle ingrediënten kloppen in 2de versnelling gedurende ± 3 minuten (afhankelijk van de machine).
Chocoladebavarois
De melk aan de kook brengen en deze vervolgens op de chocolade, AE NEUTRAAL en NOISIKREM gieten. Tenslotte de voor 2/3de geklopte slagroom ondermengen.
Opbouw
Het chocoladecakebeslag op een bakplaat 60/40 met hoge rand storten. Hierop een laag FRUITFUL PEER spuiten en bakken op 180 °C gedurende 40 minuten.
Na afkoeling de cake in een kader 60/40 plaatsen en 2 uur invriezen. Vervolgens een laag chocoladebavarois aanbrengen en opnieuw invriezen.
Afwerken met FRUITFUL PEER, hazelnoten, makarons en een plakje decoratiechocolade.