Brood met groene groenten
Brood met groene groenten
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Receptuur 1 poolish | 300 | g | AMORE MELANGE |
300 | g | Water | |
Receptuur 2 deeg | 3000 | g | Bloem |
2100 | g | Water | |
150 | g | Parmezaanse kaas | |
51 | g | Zout | |
50 | g | Gist | |
9 | g | Tijm | |
9 | g | Rozemarijn | |
600 | g | Poolish (receptuur 1) | |
Vulling | 750 | g | Gemengde groenten (vers) |
Bereiding
Receptuur 1 poolish
AMORE MELANGE mengen met het water tot een glad mengsel (±3 minuten).
Dit mengsel in een afgedekte kom op kamertemperatuur laten fermenteren gedurende minimaal 8 tot maximaal 24 uur.
Receptuur 2 deeg
De kneding starten met ±1400 g water, vervolgens het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden tot een homogeen deeg.
Na de kneding de vulling ondermengen.
Deegtemperatuur: 25 °C.
Rusttijd: in een plastic bak gedurende 90 minuten.
Decoratie
Amandelstukjes
Roggebloem
Werkwijze
Het werkblad royaal bestrooien met roggebloem en het deeg uitstorten.
Het deeg bestrooien met amandelstukjes en roggebloem.
Het deeg met een deegsteker verdelen (grootte naar keuze) en op platen of tapijten schikken.
Narijs: 50 minuten.
Bakken met stoom op 240 °C gedurende 25 minuten.
Uitkomst: 15 broden van 445 g.