Citroen/gember & bosbessen gebak
Citroen/gember & bosbessen gebak
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Amandelbiscuit | 1000 | g | BISCAMIX |
1000 | g | Eieren | |
300 | g | AMANDELPAN | |
Citroen-gemberthee mousse | 200 | g | RAP |
200 | g | AE NEUTRAAL | |
800 | g | Citroen-gemberthee | |
10 | g | Gemberpoeder | |
1200 | g | Slagroom | |
Paarse spiegel | 1000 | g | Witte chocolade |
1000 | g | ALDIA MIROIR NEUTRAAL | |
300 | g | Melk | |
500 | g | Glucose | |
300 | g | AE NEUTRAAL | |
Kleurstof paars (poeder) |
Bereiding
Amandelbiscuit
Alle ingrediënten samen opkloppen tot een soortelijk gewicht van 350 g/l (± 8 minuten in hoge versnelling).
Het beslag verdelen over bakplaten 60/40 met een hoge rand (hoogte gebakken biscuit: ± 2 cm).
Bakken gedurende 7 minuten op 230 °C met een beetje stoom (gesloten dampsleutel).
Citroen-gemberthee mousse
Aan 1 liter kokend water 10 g citroen-gemberthee toevoegen en 4 minuten laten trekken alvorens de thee te verwijderen.
De RAP, het AE NEUTRAAL poeder en het gemberpoeder droog mengen en vervolgens de thee
(± 25 °C) toevoegen.
Het geheel goed mengen en als laatste de voor 2/3de opgeklopte ongezoete slagroom onderspatelen.
Paarse spiegel
Melk en glucose samen opkoken en op de chocolade gieten.
Het AE NEUTRAAL poeder toevoegen en mixen.
ALDIA MIROIR NEUTRAAL en de kleurstof toevoegen en nogmaals mixen.
Opbouw
Het gebak opbouwen in een ring van 16 cm diameter en ± 5 cm hoog.
Uit het amandelbiscuit een cirkel van ± 14 cm uitsteken.
Hierop een laag FRUITFUL BOSBES aanbrengen.
Vervolgens in het midden van de ring plaatsen en vullen met de theemousse.
In de koelkast plaatsen en gedurende 30 minuten laten opstijven; vervolgens invriezen.
Vanaf dat het gebak is bevroren, overgieten met de opgewarmde spiegel (± 40°C).
Decoreren naar wens.