Boerenbrood
Boerenbrood
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Deeg | 5000 | g | Bloem |
2850 | g | Water | |
85 | g | Zout | |
100 | g | Gist | |
100-150 | g | MAESTRO CRÈME of MAESTRO PREMIUM POEDER |
Bereiding
Kneed van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg.
Deegtemperatuur: 26 °C
Rusttijd: 10 min
Afwegen: 800 g
Bolrijs: 35 min
Ontgas de deegstukken en bol ze terug op.
Leg de deegstukken op een inschiettapijt.
Laat 5 min rusten en zet de broden af.
Prik de deegstukken.
Narijs: 60 min
Bestrooien met roggebloem.
Bakken: 37 min op 225 °C
Meer informatie
Tip van de Maestro.
Bij gebruik van MAESTRO PREMIUM POEDER kan er 1-2% water extra toegevoegd worden.