Recepten Recepten

BBQ-dessert citroen-frambozen eclair

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Soezenbeslag 1000 g JELLO ROTOR
1000 g kokend water
1500 g eieren
Citroencake 1000 g FANTASY LEMON CAKE
350 g eieren
150 g gesmolten boter of MUFFINOLIE*
*Muffinolie i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen
Meringue 900 g water (60°C)
100 g OVASIL
1000 g suiker
1000 g bloemsuiker

Bereiding

Soezenbeslag

Kokend water mengen met JELLO ROTOR. De eieren in 2 à 3 maal toevoegen. Daarna het beslag intensief gladdraaien. Spuiten op bakplaten ingesmeerd met CARLEX. Bakken op 210 °C (vloeroven) of 190 °C (rotatieoven) gedurende 27 minuten.

Citroencake

Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten. De cakevorm vullen met 350 g beslag.

Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven), dampsleutel dicht.

Meringue

OVASIL en suiker droog mengen.
Water toevoegen en opkloppen tot een stevig schuim. Als laatste de bloemsuiker onderspatelen.

Opbouw

De bovenzijde van een afgebakken eclair snijden. Een dun laagje Fruitful Raspberry aanbrengen. Hierop het cakebeslag spuiten tot net onder de rand van de afgesneden eclair. Bakken gedurende 12 minuten, bij voorkeur in een rotatieoven op 160 °C of op 185 °C in een vloeroven, dampsleutel dicht. Bij gebruik van een vloeroven, de eclair niet rechtstreeks op de vloer bakken (dubbele bakplaat of gril).

Na het afkoelen noppen meringue aanbrengen en nog even laten korsten in de oven. Versieren met rood fruit, zeste van citroen en Limon Cress.

 

Tip: zowel het bakken van de gevulde eclair als het korsten van de meringue kan in de barbecue.

Let op dat de onderkant niet te fel kleurt.

BBQ-dessert citroen-frambozen eclair