BBQ-dessert citroen-frambozen eclair
BBQ-dessert citroen-frambozen eclair
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Soezenbeslag | 1000 | g | JELLO ROTOR |
1000 | g | kokend water | |
1500 | g | eieren | |
Citroencake | 1000 | g | FANTASY LEMON CAKE |
350 | g | eieren | |
150 | g | gesmolten boter of MUFFINOLIE* | |
*Muffinolie i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen | |||
Meringue | 900 | g | water (60°C) |
100 | g | OVASIL | |
1000 | g | suiker | |
1000 | g | bloemsuiker |
Bereiding
Soezenbeslag
Kokend water mengen met JELLO ROTOR. De eieren in 2 à 3 maal toevoegen. Daarna het beslag intensief gladdraaien. Spuiten op bakplaten ingesmeerd met CARLEX. Bakken op 210 °C (vloeroven) of 190 °C (rotatieoven) gedurende 27 minuten.
Citroencake
Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten. De cakevorm vullen met 350 g beslag.
Bakken op 185 °C (vloeroven) of 160 °C (rotatieoven), dampsleutel dicht.
Meringue
OVASIL en suiker droog mengen.
Water toevoegen en opkloppen tot een stevig schuim. Als laatste de bloemsuiker onderspatelen.
Opbouw
De bovenzijde van een afgebakken eclair snijden. Een dun laagje Fruitful Raspberry aanbrengen. Hierop het cakebeslag spuiten tot net onder de rand van de afgesneden eclair. Bakken gedurende 12 minuten, bij voorkeur in een rotatieoven op 160 °C of op 185 °C in een vloeroven, dampsleutel dicht. Bij gebruik van een vloeroven, de eclair niet rechtstreeks op de vloer bakken (dubbele bakplaat of gril).
Na het afkoelen noppen meringue aanbrengen en nog even laten korsten in de oven. Versieren met rood fruit, zeste van citroen en Limon Cress.
Tip: zowel het bakken van de gevulde eclair als het korsten van de meringue kan in de barbecue.
Let op dat de onderkant niet te fel kleurt.