Banaan-karamel hazelnootgebak
Banaan-karamel hazelnootgebak
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Karamelcake | 15000 | g | FANTASY CARAMEL CAKE |
3750 | g | eieren | |
3750 | g | water | |
3750 | g | MUFFINOLIE* | |
*In verband met het soortelijk gewicht MUFFINOLIE altijd wegen. | |||
Karamelchocolade-banaan mousse | 250 | g | banaanpuree (Boiron) |
250 | g | karamelchocolade | |
300 | g | melk | |
200 | g | ALASKA EXPRESS NEUTRAAL | |
1000 | g | slagroom | |
Hazelnoot-vanille slagroom | 1000 | g | slagroom |
80 | g | NOISIKREM | |
50 | g | honing | |
zaadjes van 1 vanillestok |
Bereiding
Karamelcake
Alle ingrediënten mengen in 1ste versnelling gedurende 5 minuten. Een bakplaat 60/40 (hoogte 2 cm) met bakpapier bekleden en vullen met ± 1500 g cakebeslag. Bakken op 185 °C (vloeroven) of op 160 °C (rotatieoven)
gedurende 45-50 minuten met gesloten dampsleutel.
Karamelchocolade-banaan mousse
De karamelchocolade samen met het AE NEUTRAAL poeder afwegen. De banaanpuree met de melk even laten opkoken. Laten afkoelen tot ± 40 °C en mengen met de karamelchocolade en het AE NEUTRAAL poeder.
Vervolgens de half opgeklopte slagroom ondermengen.
Hazelnoot-vanille slagroom
De vanillezaadjes mengen met de slagroom, de NOISIKREM en de honing in een kloppermengelaar.
In hoogste versnelling kloppen tot een gladde massa.
Opbouw
Een plak karamelcake in een kader 60/40 plaatsen. Hierop een laag karamelchocoladebanaan mousse spuiten en glad strijken. Laten opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten en vervolgens invriezen. In de gewenste
porties snijden en afwerken met hazelnootvanille slagroom, gedroogde bananen,
karamelcakeblokjes, geroosterde hazelnoten en krokante chocolade-gezouten karamelparels.