Appel-Amandel Taartje
Appel-Amandel Taartje
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Croutexpress | Croutexpress | ||
Friands | 450 | g | Amandelpan |
250 | g | Eieren | |
200 | g | Boter (gesmolten) | |
200 | g | MAESTRO CAKE | |
Appelmoes | 150 | g | ALASKA EXPRESS Neutraal |
200 | g | Melk | |
150 | g | Appelblokjes | |
500 | g | Slagroom |
Bereiding
Croutexpress.
Rol het deeg uit op 2.5 mm en fonceer zeshoekvormen. Spuit een laagje AMANDELPAN op de bodem, beleg met appelcompote en zet opzij.
Friands.
Meng de AMANDELPAN met de eieren en klop los. Spatel de MAESTRO CAKE door het beslag en roer als laatste de gesmolten boter erdoor. Meng tot een homogeen beslag, vul de gefonceerde vormen en strijk glad af.
Bak af op 180 °C gedurende ± 35 minuten. Laat afkoelen, ontvorm en vries in.
Appelmoes.
Los de AE in de lauwe melk op. Roer de appelblokjes er door, klop de slagroom tot 2/3de op en spatel door de compositie.
Laat even fixeren, strijk de diepgevrozen zeshoeken met de appelmousse puntvormig aan en zet opnieuw weg in de diepvries.
Rol de Marsepein Rol 1:2 uit op 2,5 mm, steek de zeshoeken uit, verdeel elke plak in 6 punten, brand af met de gasbrander en bedek de taart ermee.
Smakelijk!