Amandelflan Brésilienne
Amandelflan Brésilienne
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Amandelflan | 1000 | g | Flan Express |
2000 | g | Amandelmelk | |
2 | Merg van Vanillestokken | ||
6 | Eieren | ||
6 | Eigeel | ||
6 | Eiwit | ||
100 | g | Suiker | |
Amandelcrumble | 400 | g | Roma |
100 | g | Broyage 100% Special | |
200 | g | Boter | |
Brésilienne van Amandel | 500 | g | Amandelen gehakt |
500 | g | Suiker | |
50 | g | Glucose |
Bereiding
Croutexpress.
Rol het deeg uit op 2 mm en fonceer een 40/60 bakplaat met hoge randen.
Amandelflan.
Los de FLANEXPRESS op in de warme amandelmelk (± 45°C) , voeg de eieren en de
dooiers toe. Klop de eiwitten met de suiker op tot een niet al te stevig schuim. Roer
het opgeklopt eiwit homogeen onder het FLANEXPRESS-beslag.
Vul de bakplaat met amandelflan en bak af op 180° C gedurende ± 45 minuten. Laat
afkoelen en zet 1 nacht in de koeling. Snijd balkjes van 6/12 cm.
Amandelcrumble.
Meng alle grondstoffen tot een korrelige massa. Verdeel over een bakplaat, zet
enkele uren in de koelkast en bak af tot voldoende kleuring. Breek in de gewenste
stukjes.
Brésilienne van Amandel.
Rooster de gehakte amandelen kort in de oven. Zet opzij. Kook een karamel van de
suiker en glucose en meng er de gehakte amandelen onder.
Giet direct uit op een geoliede steen en laat afkoelen. Breek de bresilienne met een
rolstok en bewaar in een afgesloten doos op een droge plaats.
Smakelijk!