Zomers dessertbordje
Zomers dessertbordje
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Gembercrumble | 400 | g | BASIS-RÜHR |
200 | g | Boter (koud) | |
100 | g | Bloem | |
20 | g | Vers geraspte gember | |
Pistachecakebeslag | 1000 | g | MAESTRO CAKE |
500 | g | Heelei | |
500 | g | Boter (zalvig) | |
150 | g | Pistachepasta | |
Soezenbeslag | 1000 | g | JELLOMIX |
1500 | g | Water (50 °C) | |
Suikerdeeg | 300 | g | Bloem |
250 | g | Suiker | |
250 | g | Boter | |
Zomerse crèmevulling | 500 | g | Banketbakkersroom obv RAP |
400 | g | Ongesuikerde slagroom | |
300 | g | ALDIA CITROEN CREME | |
Spiegelglazuur | 500 | g | PALETTA SPRAY NEUTRAAL |
1000 | g | ALDIA MIROIR NEUTRAAL | |
Overige grondstoffen | FRUITFUL JAM FRAMBOOS | ||
Verse framboosjes | |||
Cressblaadjes | |||
SCHOKOBELLA WIT |
Bereiding
Gembercrumble
Alle ingrediënten samen mengen tot een grof korrelig beslag. Uitstorten op een bakplaat en gedurende 18 min bakken op 180 °C.
Pistachecakebeslag
Meng alle grondstoffen gedurende 3 min met de vlindergarde op gemiddelde snelheid tot een soortelijk gewicht van 850g /l. Spuit 50 g cake per cakedonut, gebruik hiervoor de siliconebakmatjes. Bak 22 minuten op 180 °C.
Soezenbeslag
Het warme water op de JELLOMIX gieten en laten draaien tot een mooi soezenbeslag. Spuit de soesjes en bak ze gedurende 24 min af op 180 °C, met open dampsleutel.
Suikerdeeg
De ingrediënten kort mengen tot een croutedeeg, laten overnachten in de frigo. Uitrollen op 3 mm en kleine cirkels uitsteken ter grootte van de soezen.
Zomerse crèmevulling
Alles eenvoudigweg mengen.
Spiegelglazuur
De PALETTA SPRAY verwarmen tot 85 °C en hier de ALDIA MIROIR NEUTRAAL ondermengen met behulp van een spatel
Opbouw
De pistache-cakedonut in de spiegelglazuur dippen en op het bordje plaatsen. Binnenkant opvullen met FRUITFUL JAM FRAMBOOS.
Langs beide zijden een soesje, gevuld met een zomerse citroencrème, plaatsen. Vervolgens brokjes gembercrumble door de SCHOKOBELLA WIT halen en deze op hun beurt naast de soesjes plaatsen. Verder afwerken met gemalen pistachenootjes, wat cressblaadjes, verse framboosjes en gezouten popcorn.