Recepten Recepten

Speculaas Kruimel Cake

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Speculaascake 5000 g FANTASY SPECULAAS CAKE
2250 g Water
2250 g MUFFINOLIE*
Vulling 1800 g FRUITFUL naar keuze (BOSBES, PEER...)
Speculaascrumble 1200 g FANTASY SPECULAAS CAKE
500 g Bloem
450 g Boter (koud)
175 g Water

Bereiding

Speculaascake
*MUFFINOLIE i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen.
Meng alle ingrediënten 3 min in tweede versnelling met de vlindergarde. Vul de cakevormen met 300 g cakebeslag. Spuit op elke cake een raster FRUITFUL (± 60 gr).
Tip van de Chef: zet de cakevormen op met bakpapier beklede bakplaten, zo blijven de vormpjes zuiver!


Vulling
Tip van de Chef: pureer de FRUITFUL lichtjes om een mooi raster te kunnen spuiten.


Speculaascrumble
Meng alle grondstoffen tot een crumble. Laat aandrogen en vries in. Bestrooi het cake oppervlak met ± 75 g crumble. Bak af gedurende 40-45 min op 180 °C. Afwerking. Laat afkoelen en bestrooi met raftisnow®.

Recept voor ± 30 vierkante cakes (14/14 cm).

Speculaas Kruimel Cake