Recepten Recepten

Marmercake met Krieken & Streusel.

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Cakebeslag (boter) 1600 g BASIS-RÜHR
800 g Heelei
800 g Boter
Cakebeslag (olie) 1600 g BASIS-RÜHR
930 g Heelei
800 g MUFFINOLIE
Streusel 800 g BASIS-RÜHR
200 g Bloem
400 g Boter
120 g ARABESQUE COCOA
Diversen 1000 g FRUITFUL DONKERE KRIEKEN
180 g Gesmolten chocolade

Bereiding

Beslag

Meng alle ingrediënten met de vlinder gedurende 4 min op laagste snelheid. Meng onder de helft van het beslag de gesmolten chocolade. Spuit 2 bakvormen 20 x 60 x 5 cm licht in met CARLEX SPRAY en bedek met bakpapier. Verdeel de 2 cakebeslagen zoals marmercake over de twee bakvormen en strijk glad.

Streusel

Meng de grondstoffen tot een korrelige massa.

Opbouw

Verdeel de krieken over de cake. Strooi hierover de streusel. Bak op 180 °C gedurende ± 50 min. Ontvorm de cake. Verdeel in de gewenste porties en bestrooi eventueel licht met bloemsuiker.

Marmercake met Krieken & Streusel