Speculaas Crème-Brûlée
Speculaas Crème-Brûlée
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Crème Brûlée | 900 | g | CRÈME BRÛLÉE |
3000 | g | Room | |
1800 | g | Melk | |
Bretoens zanddeeg | 3000 | g | KANOMIX |
1125 | g | Boter (koud) | |
150 | g | Eieren | |
75 | g | Water | |
120 | g | Citroenrasp | |
15 | g | Zout | |
Vulling | 1800 | g | FANTASY SPECULAAS CAKE |
1175 | g | Water | |
1175 | g | MUFFINOLIE* | |
150 | g | Suiker |
Bereiding
Crème Brûléé
Warm de room met de melk tot ± 80° C. Voeg CRÈME BRÛLÉE toe en kook even door. Giet in Flexipan® matten Ø 13 cm. Vries in.
Bretoens zanddeeg
Meng alle grondstoffen tot een homogene massa, verwerk zo koud mogelijk. Rol uit op 3 mm. Fonceer gesmeerde ringen van Ø 18 cm.
Vulling
*MUFFINOLIE i.v.m soortelijk gewicht altijd wegen.
Meng alle ingrediënten 5 min in eerste versnelling met de vlindergarde. Spuit 200 g cakebeslag in de ringen en bak af gedurende 25 min op 180 °C. Ontvorm meteen na het bakken en laat afkoelen.
Afwerking
Duw de schijven crème brûlée op de speculaascake. Bestrooi met speculaaskruiden en strijk af met PALETTA SPRAY NEUTRAAL. Spuit effen bollen slagroom op de randen en werk af met stukjes speculaas.
Recept voor 16 vlaaien Ø 18 cm.