Caromel Cake Donut
Caromel Cake Donut
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Cake Donuts | 1000 | g | MAESTRO CAKE |
1000 | g | Heelei | |
500 | g | Boter (gesmolten) | |
200 | g | Karamelblokjes | |
Glaçage | 500 | g | PALETTA SPRAY NEUTRAAL |
1000 | g | ALDIA MIROIR NEUTRAAL | |
Ganache montée fondant | 170 | g | Room (1) |
90 | g | Melk | |
60 | g | Glucose | |
270 | g | Fondant chocolade | |
60 | g | AE NEUTRAAL | |
640 | g | Room (2) |
Bereiding
Recept voor ± 48 donuts
Cake donuts
Meng alle ingrediënten gedurende 4 min in eerste versnelling tot een homogene massa.
Spuit ± 45 g cakebeslag in elke gesmeerde donutvorm.
Bak gedurende ± 20 min op 180 °C.
Glaçage
Verwarm PALETTA SPRAY NEUTRAAL tot 85 °C, meng met ALDIA MIROIR NEUTRAAL en roer homogeen. Gebruik op 35 °C – 40 °C.
Ganache montée
Kook de room (1), melk en glucose, stort dit op de chocolade en meng homogeen.
Los AE NEUTRAAL op in de massa, voeg de room (2) koud toe en homogeniseer.
Zet minstens 12u in de koeling. Klop met middelmatige snelheid op tot gewenste stevigheid.
Afwerking
Dip de cakedonuts in de glaçage, werk af met de opgeklopte ganache montée en chocoladedecor.