Recepten Recepten

Citroen-Munt Cake met Crème Brûlée.

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Bretoens zanddeeg 1500 g KANOMIX
565 g Boter
75 g Eieren
38 g Water
7,5 g Zout
60 g Citroenrasp
Cakebeslag 1000 g FANTASY LEMON CAKE
350 g Heelei
150 g Boter
150 g Water
100 g Muntsiroop
Crème Brûlée 385 g CREME BRULEE
1280 g Room
770 g Melk
Muntmeringue 110 g OVASIL
1000 g Suiker
1100 g Water (60 °C)
1100 g Bloemsuiker
Verse munt (fijngehakt)

Bereiding

Bretoens zanddeeg

Alle grondstoffen mengen tot een homogene massa. Liefst zo koud mogelijk verwerken.

Crème brûlée

De slagroom en de melk verwarmen tot ± 80 °C. Het CREME BRULEE poeder toevoegen en het geheel even opkoken. Vervolgens in Silpat-vormen (Ø 13 cm) afvullen (± 170 g) en invriezen.

Cakebeslag

Meng alle ingrediënten met de vlinder gedurende 4 min op laagste snelheid.

Muntmeringue

OVASIL en suiker droog mengen, water toevoegen. Op matige snelheid kloppen tot de suiker volledig opgelost is. Daarna verder opkloppen tot een stevig en luchtig schuim. Spatel de bloemsuiker eronder. Als laatste de fijn gesneden muntblaadjes onder spatelen.

Opbouw

Rol het Bretoens zanddeeg uit op 3 mm. Steek bodems uit van Ø 17 cm en plaats in ringen die zijn ingespoten met CARLEX SPRAY.
Bak de bodems half af. Spuit een ring cakebeslag op de bodem (± 120 g). Leg hierin een schijf bevroren crème brûlée.
Baktijd: 25 min. Laat afkoelen. Spuit de munt meringue op de cake en vlam eventueel af.

Citroen-Munt Cake en Crème Brûlée