Citroen-Munt Cake met Crème Brûlée.
Citroen-Munt Cake met Crème Brûlée.
Recept
Groep | Gewicht / Volume | Eenheid | Product |
---|---|---|---|
Bretoens zanddeeg | 1500 | g | KANOMIX |
565 | g | Boter | |
75 | g | Eieren | |
38 | g | Water | |
7,5 | g | Zout | |
60 | g | Citroenrasp | |
Cakebeslag | 1000 | g | FANTASY LEMON CAKE |
350 | g | Heelei | |
150 | g | Boter | |
150 | g | Water | |
100 | g | Muntsiroop | |
Crème Brûlée | 385 | g | CREME BRULEE |
1280 | g | Room | |
770 | g | Melk | |
Muntmeringue | 110 | g | OVASIL |
1000 | g | Suiker | |
1100 | g | Water (60 °C) | |
1100 | g | Bloemsuiker | |
Verse munt (fijngehakt) |
Bereiding
Bretoens zanddeeg
Alle grondstoffen mengen tot een homogene massa. Liefst zo koud mogelijk verwerken.
Crème brûlée
De slagroom en de melk verwarmen tot ± 80 °C. Het CREME BRULEE poeder toevoegen en het geheel even opkoken. Vervolgens in Silpat-vormen (Ø 13 cm) afvullen (± 170 g) en invriezen.
Cakebeslag
Meng alle ingrediënten met de vlinder gedurende 4 min op laagste snelheid.
Muntmeringue
OVASIL en suiker droog mengen, water toevoegen. Op matige snelheid kloppen tot de suiker volledig opgelost is. Daarna verder opkloppen tot een stevig en luchtig schuim. Spatel de bloemsuiker eronder. Als laatste de fijn gesneden muntblaadjes onder spatelen.
Opbouw
Rol het Bretoens zanddeeg uit op 3 mm. Steek bodems uit van Ø 17 cm en plaats in ringen die zijn ingespoten met CARLEX SPRAY.
Bak de bodems half af. Spuit een ring cakebeslag op de bodem (± 120 g). Leg hierin een schijf bevroren crème brûlée.
Baktijd: 25 min. Laat afkoelen. Spuit de munt meringue op de cake en vlam eventueel af.