Recepten Recepten

Cake Saté

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Cakebolletjes 1000 g Restjes gebakken cake
100 g BIANKA SOFT
50 g ALDIA CITROEN CREME
Cakeblokjes 750 g MAESTRO CAKE
375 g Heelei
375 g Boter (mals)
Diversen SCHOKOBELLA
SCHOKOBELLA MELK
SCHOKOBELLA WIT
Kleurstof (op vetbasis)
Saté prikkers
Geraspte kokos
Hagelslag

Bereiding

Cakebolletjes

Breek de resten/oude cakes in stukjes. Meng met haak met de BIANKA SOFT en de ALDIA CITROEN CREME tot een vet samenhangende massa. Rol met de hand bolletjes van gewenste grootte. Vries in.

Cakeblokjes

Meng alle ingrediënten gedurende 4 min in 2de versnelling. Vul een met CARLEX gesmeerde metercake blik met 1500 g cakemassa en bak af op 150 °C gedurende 70 min. Ontvorm en vries in. Versnijd de bevroren cake in blokjes van gewenste grootte en vries de blokjes in.

Afwerking

Kleur SCHOKOBELLA WIT bij met kleurstoffen op vetbasis.
Pralineer of overgiet bolletjes en blokjes in de gewenste kleur en steek een assortiment op een saté prikker.

Cake Saté