Recepten Recepten

Tijgerbaguette

Recept

Groep Gewicht / Volume Eenheid Product
Deeg 3000 g Bloem
1680 g Water
60 g Gist
60 g MAESTRO KROKANT
51 g Zout
Tijgerpap 1000 g TIJGERMIX
1200 g Water (30 °C)

Bereiding

Deeg

Kneed van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg.
Deegtemperatuur: 22-23 °C
Afweeggewicht: 350 g
Bolrijs: 25 min
Steek de deegstukken lang en schik op geperforeerde bakplaten.
Narijs: 60 min
Bakken: 230 °C gedurende 20 min

Tijgerpap

Meng alle grondstoffen tot een homogene pap.
Laat 30 min rusten en roer door voor gebruik.

Tijgermotief optie 1

Breng de tijgerpap onmiddellijk na het langsteken aan met behulp van een borstel.

Tijgermotief optie 2

Spuit tijgerpap juist voor het inovenen op de baguettes met behulp van een spuitzak en een tijgerpap spuitmond.

Tijgerbaguette